Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Pose+ Metal 系列新品 集中區

當時開訂,我睇視頻後,訂咗普通set
1、當時LU大有講過,其實縱觀歷史上哩睇翻GGG,都係錘仔+飛機2總價係會貴過勇者王本體噶。所以當時我係buy噶,確實如此何必強求;
2、當時也都有講,如果分開出,會造成更大噶開發負擔,可能最後個價仲貴過pack埋一起,我聽完也都buy,雖然好多師兄都話其實只要錘仔唔要飛機2,但我覺得無所謂,支持下;
3、發光組件同新組件可以分開賣,我都覺得幾人性化,唔係個個玩家都中意屋企擺個大陣,仲要著埋燈。所以我自己本人睇住左個荷包就無買。但的確我覺得設計得係唔錯噶。雖然好似安裝複雜咗D,但我見啊Fred對住鏡頭裝都好順,咁其實我地實際玩家會更順手。
BUT!!!裡度要講男人最唔中意噶一個詞,BUT!!!
1、如果我無記錯,P+是歷史上首個比唔齊件噶廠,縮骨如萬代都唔夠膽扣起飛機2噶零件,但P+卻夠膽且做到了;
2、果一句日文笨唔係無敵光線,寫一句上面就可以完美推曬D責任,首先,我地玩家“從來”無見過有一個廠係扣起飛機2組件,裡句話自然就會覺得:要變SGGG,自然要穩翻舊GGG的獅子-鑽頭-新幹線,最後加上今次噶SET,進行最終融合。我覺得裡個諗法,係只要有了解過哩個brand噶師兄都會第一時間諗到噶結果。而唔係而家咁樣噶情況咯。
     其次,我都覺得,大多師兄都會展示1個SGGG噶者,其實部飛機1確實就算比齊,最後又唔係個廢件。但有無比齊同玩文字遊戲係好大分別,遲到唔緊要,千值練早令我習慣失戀,唔係,習慣delay。但前前後後成年了,到最後一個moment先講原來只有0.8,邊個都唔順啦。點解你唔一早講?(如果文字遊戲噶話,就會答翻:咁你又無問,點解要我講?)
3、就算白獅子比翻,又如何?即係老屈玩家再買多只白獅?問題我自己本人根本就唔中意白獅。
4、最後睇翻轉頭,本來只飛機2就已經有玩家唔想買,當時已經有人話點解唔單出,而家仲要少件,甚至乎要人買白獅先得。裡個商法就有點過分了。結合翻上面LU的開發思路,就會覺得非常諷刺,既然你都少件了,咁你早講呀,絕對100%全部玩家會傾向你單買!
講完。玩具我會照買,但唔滿就梗噶啦。

我真係好怕嗰d為撐而撐嘅ching,永遠到最尾都係放一句好似懶有道理嘅"xxx都係為開心姐,xxx得唔開心有乜謂?"
喂大佬呀,而家唔係hater為鬧而鬧喎,間公司或者件貨冇做好,有怨言都好合理謝下話?唔通你去間餐廳食飯,佢比碟熟都未煮熟嘅嘢你,你都可以話"出嚟食飯都係為咗飽肚姐,唔緊要啦",咁樣呀?

我自己係P+ fans黎,雖然未到死忠級咁一定要買齊,只會買中意嘅角色,好似隻天威我而家都仲好嬲自己當年唔識貨錯過咗. 而呢set我係訂最貴嗰個版本嘅甚至好似上次ko事件咁,我一定係支持P+ 反對ko嘅,有fd講過句撐嗰隻ko嘅說話,我真係鬧個fd嘅。
但我都覺得P+今次真係爭唔落,
第一delay同時又唔update日期,哪怕只係大概都好吖,冇嘅,亦唔覆fans留言
第二件作品唔完全唔一早講明,有誤導之嫌
呢壇嘢點都兜唔到嫁喎

有d ching可能好大方嘅,世間萬事萬物你都唔介意嘅,ok冇問題,但我哋大部分人都只係凡夫俗子黎嫁姐,大師你嗰套留番比你自己,我哋未有能力做到

講得啱啊, 凡夫俗子既我真係介意  發表於 7-9-2023 07:53 PM

平心而論, DELAY 我都可以忍, 但唔跟原著去俾齊配件, 呢樣我真係接受唔到, 下下都要拆舊件, 咪玩喇!

PS : 白獅係我最後一次買 POSE+ 的產品, 以後再有心議產品, 我都唔一定會追!
跌錢事少, 陰影事大, 你叫咁多位玩家fans 以後仲邊夠脆一公佈就訂, 點估到你會玩抽件咁刁鑽啫...

係呀, 我係唔識日文亦都無睇到佢行細字, 但係有一樣野叫Command sense , 大家都知SGGG合體一定要有GGG, 呢個係定律, 同大家預左Stealth GAO 有頭有獅毛有手, Stealth Gao II應該有埋, 佢咁出法, 不如佢只係出左右二個engine, 玩家自己換啦, 仲平D, 仲為玩家著想, 又唔會浪廢左隻Stealth Gao.

為玩家著想唔係應該企係玩家角度諗咩? 例子: 我而家想玩玩下由GGG 變就SGGG, 點知拎部stealth gao ii出來就少左parts , 咁真係會覺得好玩咩??
又睇下佢今次會否無視買家意願?

我個人覺得佢會無視
tsang_20190721 發表於 7-9-2023 04:42 PM
又睇下佢今次會否無視買家意願?

無視.....都好明顯啦(歡迎廠家出黎打我臉)
仲講超龍神喎....到時會唔會冰龍炎龍變形零件要另外買?
見過鬼怕黑
今晚返去幫隻勇者王拍寫真, 之後連埋 DX PACK 攞去放, 放唔到就自己收藏算喇
老老豆豆,就算佢地肯補鑊補返d件俾買家都幾難攪,上次MB紅龍錯件係魂限賣,有曬地址可寄返補件俾買家,依家派曬d貨俾舖頭或海外,唔知佢哋點收科...
fallout8 發表於 7-9-2023 05:58 PM
老老豆豆,就算佢地肯補鑊補返d件俾買家都幾難攪,上次MB紅龍錯件係魂限賣,有曬地址可寄返補件俾買家,依 ...

上次奸笑就話你影低個盒本身會寄補件俾你
依家P+喎, 我都幾無信心佢地會跟進

我諗P+今次又龜縮啦,delay事情,基本上唔使錢佢都唔理,唔回應,有人留言都一直唔回應,當睇唔到,幾冇責任心,今次要錢解決再跟進,佢更加冇動力回應跟進啦,本來我一直支持佢,見佢香港本地人設計,自己人,佢全部產品我都有買,佢當年新出品牌,我特登去會場支持佢,撐一下人氣,也打算俾佢賺多啲,就算明知定價佢公司會場同會場外其他店舖一樣,而且記得當時是要full pay,我都到會場買,盡量出一分力,等佢可以賺多啲,日後公司較容易運行,而家!?佢開始有啲名氣,就高傲到咁,做事差到咁,冇責任心,佢咁做,做好香港品牌就冇,做衰就有佢份
以前,佢在舊公司時都會到依度,發表佢新產品發貨前嘅介紹,大家都可以同佢溝通到,而家,已經好耐都冇,簡直閉門造車
而家真係有種,芳心錯付嘅感覺

話說回來,我都希望依個post能分開番,銀河烈風,就銀河烈風,戰國魔神,就戰國魔神
之後如果 POSE+ 再有新品消息會同時係 d 到 post 及 開一個新 post。
勇者王我都只係派貨時先留電話等第二、三批
好彩今次都係。。。
鬧完間公司嘅公關同處事手法啦,講番件玩具
靚,真心靚同有型,我未出去買電池 (其實我好怕而家d玩具成日用埋d古怪型號嘅電池) ,未試燈効住,但已經好霸氣
不過都係有d問題可以提出比未入手嘅師兄參考下先

可能我隻GGG已經有d時日掛?Gaigar下身齒輪關節嘅隠定性唔算太穩陣,同埋本身就有虛位,配舊Stealth Gao冇問題嘅,但新Stealth Gao比舊嘅大隻咗,導致會有少少搖晃嘅感覺
如果會裝埋黃金槌display,建議一定要用埋地台

另外講起黃金槌,唔知係唔係我中獎,我隻Goldy嘅前後踢關節都幾鬆下
hinaoi 發表於 8-9-2023 07:47 AM
鬧完間公司嘅公關同處事手法啦,講番件玩具
靚,真心靚同有型,我未出去買電池 (其實我好怕而家d玩具成日用 ...

賣三千幾連電池都唔跟係唔係另一樣要鬧既地方?