Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2018年8月 超合金魂 GX-79 V型電磁俠 F.A. (官圖P6)

AJ 發表於 23-8-2018 09:01 AM
me 2
我仲訂埋大武士

剛收信息, 孤仔叫取貨了!
咁快手 !~~~~
快快 發表於 23-8-2018 02:21 PM
剛收信息, 孤仔叫取貨了!

正!今晚有得玩!
好玩、好扭、好型。話脚眼關節 礙眼,
腳踭環可以遮醜, 要無限放大都冇計。
價錢貴,應(實)有減(跌)價空間。
但之前千值練PVC山口式功夫漢都買四百幾
,放落FA 系列訂999我都即訂 冇考慮。
望 FA 如果5死,出埋磁石廠果堆老鬼
機械人就 very 骨!
只係價格高咗D等平D 先入。好似強人咁一陣平成半...
呢隻真係驚嚇度滿分,我覺得同呢個世界已經脫晒節!:47:

隻嘢認真唔錯!可能喺我偏愛角色, 特别喜歡菠蘿頭, 雞啄咀....
線條方方直直唔太誇張(很怕ㄧD外型線條誇張到過咗火)!型...是全靠關節活動能力, 能擺出的姿勢.

强活動關節能力開發設計者就比咗出嚟, 擺Poses穿唔穿磞就要自己就.....

我找返廿幾年前隻上色手辨對比ㄧ下...擺到手辦九成似姿勢(當然平腳波褲點變都變唔到三角褲)
姿勢擺到....但兩隻拍埋ㄧ齊影...是我唔識得同時就兩隻角度影得唔好.....就唔到兩隻ㄧ齊的拍攝角度...
會追埋超力.....其他角色我就麻麻地....
呢隻冇後悔.....但喺好可惜....點解唔喺我讀小學時出呢?
我帶返學校玩幾咁型呀!{:1_377:}

777@code 發表於 23-8-2018 11:06 PM
好玩、好扭、好型。話脚眼關節 礙眼,
腳踭環可以遮醜, 要無限放大都冇計。
價錢貴,應(實)有減(跌)價 ...

好! 串Q磁力厂, 出返隻超可動FA太空小五義飛俠哥頓, 串Q埋原作設計....鬼叫設計到我冇腰冇頸船咀大蕃薯咁吖嗱! Hahaa (just kidding!){:1_374:}

我就想這系列出超獸機神搭獸裝機攻兩兄弟, 超重神(SR唔出唔該FA補返), 機甲艦隊十五機, 光速電神(每隻腳要相同比例)......

見啱價8鱼半多入手了。
taken 發表於 25-8-2018 03:51 PM
見啱價8鱼半多入手了。

咁快跌咗1舊⋯⋯

唔怪得咁快跌, 只係S R 超合金水平。 唔明點解加超合金魂個名落去? 完全兩回事!

當我打開個盒時嘩咗聲! 咁x 细隻? 我手掌咁大乍?再拎上手,咁輕? 扭咗一陣關節夠緊, 上色Q C 無問题。
配件夠玩但橙色條武器唔係可動差少少..  

如果叫做S R 超合金賣8魚還可以,但叫做超合金魂賣過千就sorry啦,粗口都嚟! 唔怪得咁快跌, 因為價格過高!

除非你心急玩否則忍下手之後會更平之後兩隻都等下先入。

哩隻同MB 萬能俠係今年懒野之作..
taken 發表於 26-8-2018 08:50 AM
當我打開個盒時嘩咗聲! 咁x 细隻? 我手掌咁大乍?再拎上手,咁輕? 扭咗一陣關節夠緊, 上色Q C 無問题。
...

佢就係想借"超合金魂"呢個名牌諗住呃, 呀唔係係吸多啲客去買, 其實你要出FA唔出變形唔緊要, 但係都要比啲誠意呀, 明明係SR嚟只係貼超合金魂呢個label上去就份上菜, 真係當啲客係水魚...
k_dash 發表於 26-8-2018 09:22 AM
佢就係想借"超合金魂"呢個名牌諗住呃, 呀唔係係吸多啲客去買, 其實你要出FA唔出變形唔緊要, 但係都好比啲 ...

笨大似酒樓話條魚係乜乜班其實係平價魚呃人!

笨大應該改返哩個系列名做SR 超合金算...

件貨可動同品質OK嘅!只係用錯名及定價過高。