Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 2018年8月 超合金魂 GX-79 V型電磁俠 F.A. (官圖P6)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
不如用香口膠做關節..又可分合體,可動度又一定夠高.{:1_208:}
wiswis 發表於 22-8-2018 12:35 PM
這隻設計同浪漫堂隻V型相似,著衫公仔+內置鋼骨的玩法

咁FA跟佢係關節位套海綿遮醜咪得囉⋯⋯

无限波joint....胸部咁屈不如整多2节ball joints佢米可以做sit up?

脚部又唔知想点,令人想起金毛狮魂浮游脚板。我净係睇到小腿非常短,蓝脚板踩住两嚿红色嘅砖。
Gainax 發表於 22-8-2018 02:14 PM
最難睇係腳踝果條棍。。。

外觀结构都改埋,即係话畀你听,外面关节係假嘅,三号机自己又分前后有ball joint,五号机自己上下再设有ball joint分离,本来话明合唔到体唔係问题,但视觉上合体概念完全被无视甚至否认就很
唐突了(机械嘅嘢佢哋唔明嘅
關節設計冇心思 想當年scm ex 高可動得黎又不破壞外形 FA的關節設計連當年景品質素都不如
如果呢隻要影靚佢應該都幾考功夫
又要POSE型又要唔穿崩{:1_374:}
等佢跌價跌得咁上下挑戰下佢先
睇番MB隻EVA, 高可動得黎仲可以保持優美體態,唔同team功力差距都實在好大呢
呢次人地一早就向可動同外型出發,所以我覺得大家噴佢分唔到體冇咩意思既…………但呢隻野可動冇問題,外型就真係差左少少,價錢又唔平……以bandai既手法,通常第一隻會係正野,之後先衰既,宜家第一隻就露出咁多問題,個系列應該好快收皮,阿門~
等我仲ㄧ早就訂咗...心目中想要齊V型, 超力....
ㄧ段段咁不如叫佢出隻十五機細細隻玩下有興趣
三舊都比多佢,醜到爆,睇來出完己公佈出既機體,F.A.系列收得皮
快快 發表於 23-8-2018 07:47 AM
等我仲ㄧ早就訂咗...心目中想要齊V型, 超力....
ㄧ段段咁不如叫佢出隻十五機細細隻玩下有興趣
...

me 2
我仲訂埋大武士
低水平既關節設計+定價唔值咁高+外型又唔係靚=搵鬼買!
唔係話唱衰, 但D外露關節真係去番90年代咁, 真係好難睇, 同埋小腿過長啦! 妳話妳仲可以分體又高可動我都仲接愛到, 妳唔可以分體, 高可動付3達到, 但就好似甩頭甩骨咁, 講得衰直頭係HEA出, 真心990唔值...SR合金果陣都出得好過妳果下先令人難受呀!
活動能力係唔錯,但係關節位上嘅修飾就真係有啲HEA,山口式係呢方面比佢優勝。