Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 千值練 METAMOR-FORCE “BARI”ATION 超重神GRAVION (48# updated)

CPY_2001 發表於 26-8-2018 07:37 PM
我都岩岩合完體,本身都怕花,但係又好似冇想像咁脆弱,最後都冇點就住尼合,不過想問一下其實背部架野其實 ...

小腿果兩個扣做得好準確,所以藍色細果塊要拉下小小先就到岩哂黎合埋兩邊,要慢慢逐d調整個關節
唔該師兄們解答,得閒先再搞算,反正對外觀可動冇影響.將佢擺入櫃拍埋超獸,真三一同帝皇感覺好正,好想搵日真係有較多時間擺好pose,影返張超級機器人大戰封面咁既相^^
Hawk 發表於 26-8-2018 07:27 PM
玩咗大半日, 合體冇乜大問題, 比想像中簡單, 係個頭盔比較麻煩, 應該合咗變形後個款再放落頭咪得, 而家要 ...

感覺QC不錯...........
真希望有更多圖啊..{:1_208:}真的能最終合神的話,這隻都想多買來擺.....

其實如果千值豪氣啲俾埋黑百合果個地台就更好啦,個夾好夠力,可以擺到好多pose.

到自己玩過之後就發覺玩具tv段片真係倒緊人米,明明本說明書都算清晰都可以搞到好似虐待緊隻超重神咁,唔知真係會驚咗.佢地不如話自己第一次玩合體變形玩具仲好啦,尤其頭盔果段其實真係幾離譜,仲話睇說明書,睇完都可以錯到咁仲要死尼
CPY_2001 發表於 27-8-2018 12:18 AM
其實如果千值豪氣啲俾埋黑百合果個地台就更好啦,個夾好夠力,可以擺到好多pose.

到自己玩過之後就發覺玩 ...

咁佢地第一次玩,又做緊直播,又要不停講嘢防died air ,玩時又要角度限定就鏡頭(雖則有
點不滿德哥旁邊那位主持變腳時唔対鏡頭自己玩,不過可能經驗問題),睇嗰個當然過癮,但做嗰個會很緊張,咁當然德哥呢D例外啦⋯⋯

玩咗成晚 呢隻動畫未睇過唔識佢係邊位月頭口臭問有無得頂話有訂左
先講質數係非常好全上色 Q C好 造型上 合體分體都係正
關節鬆緊算係正常 大脾位個筍位擰下就甩 合體時個頭盜係可以先组合再插入個頭
手肘關節最多90度 屁股關節0k 膝頭關節O K 腳踭貼地唔錯 手形足夠 武器精美  
只有一樣最失敗地方肩甲因為要就變形所以關節放在肩頂係可動既 甩咗手臂可360度轉 但係無作用 令到膊頭廢咗關節只能左右提高前後幾乎郁唔到 心口箭可以除下如果肩甲關節唔做肩頂膊頭係可以向前後擺動 千記呢次可以話失敗咗 因呢個系列我以為可動及外形優先 唔知係咪之前超獸肩關節事件千記回應番而不敢在肩再花巧直頭唔比佢郁 我呢次我係失望既 下一隻變型真係要認真考慮下仲買唔買 須然係全上色但代價係肩膀不動 呢樣就留番你們慢慢討論

bigbigfriend 發表於 27-8-2018 08:29 AM
咁佢地第一次玩,又做緊直播,又要不停講嘢防died air ,玩時又要角度限定就鏡頭(雖則有
點不滿德哥旁邊 ...

人家直播甩漏下好正常
肩膀對我影響唔大,因為基本做到我已經ok,高舉過頭呢啲我都冇咩機會擺反正

直播有甩漏我明白既,但係其實本說明書得果幾頁,你係有心做直播既話其實係咪了解一下先拍好啲呢?而家搞到成件事唔太好睇
CPY_2001 發表於 27-8-2018 12:18 AM

到自己玩過之後就發覺玩 ...

即䦕即玩即變,因時間關係,直播算係敢,最尾好似話會再拍一段。
JAYLAU2024 發表於 27-8-2018 01:08 PM
人家直播甩漏下好正常

支持真開箱直播。當然鏡頭再做好啲就更加好。
JAYLAU2024 發表於 27-8-2018 12:55 PM
玩咗成晚 呢隻動畫未睇過唔識佢係邊位月頭口臭問有無得頂話有訂左
先講質數係非常好全上色 Q C好 造型上  ...

其實metamor force算係主力玩變型同合體,riobot條line先係變態可動同外型優先,不過睇返metamor force之前出既機械人外型都唔係差既,齋企都掂過bandai好多
zerokit 發表於 29-8-2018 10:50 PM
其實metamor force算係主力玩變型同合體,riobot條line先係變態可動同外型優先,不過睇返metamor force之 ...

Bandai是穩打穩札型,唔會做over野,事事旦旦俾件野你,再出version 2,3,4,5,6...........
zerokit 發表於 29-8-2018 10:50 PM
其實metamor force算係主力玩變型同合體,riobot條line先係變態可動同外型優先,不過睇返metamor force之 ...

you mean Flame toy?
God Gravion是沒有多還原動畫中的合體方式
但是Sol Gravion相信會較忠於原作動畫中的合體方式

Sol Gravion的頭盔就是對半合上去的
Nashlam 發表於 31-8-2018 02:05 PM
you mean Flame toy?

Riobot啊,之前出過天元,帝皇,真三一果條line