Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

我要耶魯呀......(但唔好出女裝......)
1 set 四隻, 走唔甩

隻腳真係越睇越肉:80:
呢隻嘢嘅設計真係考起好多廠商⋯⋯
上星期訂左,o岩o岩呢隻Ray除左底衫唔同色,同個頭唔同,其他有咩分別?
codianno 發表於 6-10-2017 01:54 PM
上星期訂左,o岩o岩呢隻Ray除左底衫唔同色,同個頭唔同,其他有咩分別?

手臂武器都唔同。
takeshi 發表於 6-10-2017 01:38 PM
隻腳真係越睇越肉

腳掌細到完全唔合理, 點可以放到個人既腳掌入去.

就算買, 都係display 電單車形態算
mj23 發表於 6-10-2017 02:35 PM
腳掌細到完全唔合理, 點可以放到個人既腳掌入去.

就算買, 都係display 電單車形態算 ...

佢原設內構腳掌吾係完全zip入去果個位,係升高左
但就甘睇比例,平衡感都真係吾靚。
千值練! Give our wallet's a break.... LOL Shin Getter plus Mospeada Stig on Jan, and then Mospeada Ray on Feb? Come on, you are killing us...
Vince 發表於 6-10-2017 02:29 PM
手臂武器都唔同。

藍色呢隻的武器冇咁型 (個人感覺)
takeshi 發表於 6-10-2017 03:19 PM
佢原設內構腳掌吾係完全zip入去果個位,係升高左
但就甘睇比例,平衡感都真係吾靚。
...
冇睇過原設, 不過我都有咁諗佢究竟係唔係攝隻腳入去,因為見到個後踭同前掌係分開,即係似高踭鞋咁。不過點都好,尤其上身咁重,接地咁窄平衡唔到好講唔通
mj23 發表於 6-10-2017 06:11 PM
冇睇過原設, 不過我都有咁諗佢究竟係唔係攝隻腳入去,因為見到個後踭同前掌係分開,即係似高踭鞋咁。不過點 ...

原設本身有對似靴既著住,之後電單車上身,就再包多對外甲咁,所以正確講,對人腳係真堅離地.....可以上網搵下資料架
人車合體後象腳設定的確比較順眼,但當年騎車旳設定及插畫都會自動縮細小腿及腳掌,其實都反影到象腳騎車是有問題。

其實我覺得唔駛咁認真去考慮設定合唔合理既,都係啱口味就買啦:57:
mj23 發表於 6-10-2017 06:11 PM
冇睇過原設, 不過我都有咁諗佢究竟係唔係攝隻腳入去,因為見到個後踭同前掌係分開,即係似高踭鞋咁。不過點 ...

頭幾版有講過呢個問題

借用返mwmseal兄圖

雖然佢小腿位冇畫到,但從距離估計腳係升高左真係要做到拉長小腿吾係問題,一來套甲吾係痴死隻腳,加上亦有空間比套甲伸長...