Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

carousal 發表於 14-10-2017 03:59 PM
我一隻機甲電單車都未買過, 曾經考慮買CMS, 但太細隻買唔落手.
對比今次千值練同以前的Beagle, 在分色,分 ...

如果有縫衣機的話很容易喔, 要不然手縫也是可以的,  只是要點時間 :P  比例雖然小了點, 但只要先把衣物的 pattern  先量好畫好再裁下, 然後小心地縫合就完成囉. 這過程當然也有點小挑戰, 但家政課教過的都足以應付的. 所以先試試, 做做看就對囉 ^_^

對了, 考慮到比例的話, 還可以選布纖維細一點的布批, 看上去會比千值練的更合適喔~

JyhncA 發表於 14-10-2017 04:40 PM
如果有縫衣機的話很容易喔, 要不然手縫也是可以的,  只是要點時間 :P  比例雖然小了點, 但只要先把衣物的  ...

同意, 所以我唔太擔心件衫問題;
套番D布入去之前, 可能先要拆除部份零件先得;
憑圖片估計, Toynami 件衫可能係塑料做, 如果用布做無理由會爆, 只會舊化.
千記食水真深
【重要なお知らせ】
『RIOBOT 1/12 VR-052F モスピーダ スティック / VR-052T モスピーダ レイ』 『RIOBOT 真ゲッター1』 発売遅延についてのお知らせとお詫び
http://sen-ti-nel.co.jp/product-about/info/3item_0116.html

delay 一個月
預咗, 邊有咁準時? 幾個月就可發佈兼出貨?
toylover 發表於 17-1-2018 09:20 AM
預咗, 邊有咁準時? 幾個月就可發佈兼出貨?

上次隻倍功夫 無DELAY比較意外, 呢兩隻前後差一個月出, DELAY是應該吧!!
一二月既Delay好令人擔心QC....
mecher 發表於 17-1-2018 10:43 AM

唔擔心得咁多啦,可能跟本冇QC,所以唔理幾時出都係確彩數:(
好細隻,影響購買意慾
mecher 發表於 17-1-2018 10:43 AM

睇咩廠啫, 好多1,2月出既都冇問題, 往績唔好既, 唔係1,2月都可以出事.  
mj23 發表於 17-1-2018 06:18 PM
睇咩廠啫, 好多1,2月出既都冇問題, 往績唔好既, 唔係1,2月都可以出事.

千記就係往績唔好啦~近排幾隻都唔理想

呢隻要等食評, 情願後追
wwwkcc 發表於 17-1-2018 12:17 PM
唔擔心得咁多啦,可能跟本冇QC,所以唔理幾時出都係確彩數

暫時千值QC比我印象都仲好,咁啱中招個幾隻都無入,感覺每次老餅又大路嘢佢幾乎一定出事......:69:
等食评安心D

正解~!! 擔定凳仔坐前排等食評~
Guts 發表於 18-1-2018 09:15 AM
千記就係往績唔好啦~近排幾隻都唔理想

呢隻要等食評, 情願後追

只講緊1,2月出既唔一定唔好.