Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

純白騎士姬Saber 發表於 30-9-2017 11:55 PM
2萬幾yen先千幾  好似幾抵咁?

其實佢比例得1/12個人仔大約係一隻 SHF 或者 Figma 咁上下大, 變身方法係點又唔清楚抵唔抵真係要多啲資料先至知, 不過喺冇第二個更好選擇下有時真係只有接受!!!
純白騎士姬Saber 發表於 30-9-2017 11:55 PM

GFFMC WZC 27000YEN 17公分
都有大把人在訂,
這個價格真不算什麼.......

我覺得合理,唔講得抵,因千值一路開價進取,比較下你可能有錯覺!
成日見有人話乜乜玩具唔夠大隻, 我又反而唔喜歡乜都要好大隻, 如果係幾機合體, 合體完有返咁上下大隻就可接受, 但呢隻只是電單車加人, 而家的呎吋剛剛好, 反正現今的玩具又唔會因為細隻而令可動性會差咗, 太大隻橫咗又闊咗, 要煩惱找地方放又係另一問題 (我的玩具會盡量放晒出玩具櫃來展示, 因為發覺收埋會老化得好快, 放出來反而歷久常新)
toylover 發表於 1-10-2017 10:55 AM
成日見有人話乜乜玩具唔夠大隻, 我又反而唔喜歡乜都要好大隻, 如果係幾機合體, 合體完有返咁上下大隻就可接 ...

其實大隻啲真係正好多囉, 擺出黎啲氣勢完全唔一樣, 如果你有 YAMATO 1/48 Valkyrie 就會明, 就算新版 1/60 改良咗幾多都好好多方面都依然係冇得比, 1/12 絕對唔係一個理想既 Size 囉, 加埋細個唔知好彩定唔彩玩過下舊嗰隻合金所以真係想佢出大隻啲, 不過老千依家將佢個樣改到鬼咁馬六出得細隻啲平啲都係未嘗唔係一件好事。
其實大d細d我都冇乜所謂, 只要唔好又懶特別出d易爛既設計就當佢赢了
合體後唔用支架企唔到喎
早乙女Getter 發表於 29-9-2017 11:29 PM
其實我唔熟,有人話係雙主角,但我喜觀紅色配緑色!

紅衫係主角, 藍色衫個位應該係第二主角, 等我重溫套片再確定下...
carousal 發表於 1-10-2017 03:38 PM
紅衫係主角, 藍色衫個位應該係第二主角, 等我重溫套片再確定下...

謝,:love:等答案:love:
keroro-1972 發表於 1-10-2017 11:19 AM
其實大隻啲真係正好多囉, 擺出黎啲氣勢完全唔一樣, 如果你有 YAMATO 1/48 Valkyrie 就會明, 就算新版 1/6 ...

我正正就係唔喜歡 YAMATO 1/48 Valkyrie 那類人, 當年一出 1/60, 我即時覺得正好多

我覺得大隻的玩具反而無咗那種精緻感, 細少少反而有種藝術品的精細感覺
toylover 發表於 1-10-2017 05:28 PM
我正正就係唔喜歡 YAMATO 1/48 Valkyrie 那類人, 當年一出 1/60, 我即時覺得正好多

我覺得大隻的玩具反 ...

我以前都好鍾意細細隻嗰啲扭旦玩具, 但係突然有一日發現啲細細粒玩具根本唔好擺位晒地方又容易笠笠亂所以先越來越鍾意大隻玩具, 另外 1/60 VF-1 係大隻過 1/12 人偶好多下, 佢有 1/60 VF-1 咁高大我唔會出聲話佢細粒。
大好定細好, 有時都要睇吓係咩角色同design.
之前角得越大越好, 近來發覺細都有佢既優點, 但唔好太細.

講返架電單車, 定價好似冇之前咁狼死, 但睇真啲其實都算細,所以又唔係真係算平, 添食麵價錢唔會死錯人.
樣唔係非常啱口味, 但又好似冇咩其他選擇, 十五十六唔知訂唔訂
keroro-1972 發表於 1-10-2017 11:19 AM
其實大隻啲真係正好多囉, 擺出黎啲氣勢完全唔一樣, 如果你有 YAMATO 1/48 Valkyrie 就會明, 就算新版 1/6 ...

應同,大隻D氣勢真係唔同,細如CM,感覺又係另一件事,我反而今次出都係唔夠大!
mj23 發表於 1-10-2017 06:01 PM
大好定細好, 有時都要睇吓係咩角色同design.
之前角得越大越好, 近來發覺細都有佢既優點, 但唔好太細.

認同,其它唔平,講合理就較好D!

但唔好忙記,估至小出兩隻或以上,唔計別色,

所以佢合理係有原因!

Youtube 有片睇, 無錯紅衫就係主角, 藍衫的後來才加入mospeada