Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 千值練 機甲創世記 MOSPEADA 1/12 裝甲電單車 + 飛機

redfish 發表於 28-9-2017 01:28 PM
圖係布衫, 不是皮衫, 正.
不過都係等出左實貨先, 到時變左用皮衫就唔駛買
...

布變皮(假皮):50:吾會甘大整蠱掛:(
hk小文 發表於 28-9-2017 02:37 PM
電單車明明係用黎坐, 揹架電單車上身, 其實係唔係玩緊個主角?

我會咁睇佢係變身後兩個輪先係後面,而甲可能有附重能力,希望講得通,

但唔講其他,其實造型唔差呀:love:
早乙女Getter 發表於 28-9-2017 03:00 PM
我會咁睇佢係變身後兩個輪先係後面,而甲可能有附重能力,希望講得通,

但唔講其他,其實造型唔差呀:lov ...

講下笑而已,不用太上心。
hk小文 發表於 28-9-2017 05:21 PM
講下笑而已,不用太上心。

知你講笑:),無聊回下,吹下水:love:
Vince 發表於 28-9-2017 01:06 PM
d 隻未係 主腳 law ...

先謝謝師兄...但我睇youtube仲有一個啡色頭髮的男角...係咪第二男主角黎架?請賜教,謝謝!

唔識upload相...所以俾唔到圖...
早乙女Getter 發表於 28-9-2017 02:34 PM
唔係只限日本發售????

原來係限定,重諗住正常價可以買到,謝謝師兄告知
scsju 發表於 28-9-2017 09:30 PM
原來係限定,重諗住正常價可以買到,謝謝師兄告知

應該是ROBOTECH版權問題
能否正常價買到, 視乎係網限賣, 還是有做批發, 好似BANDAI MACROSS野咁, 沒有日本地區外的行貨, 但部份都可以正常價買到
haha19880311 發表於 28-9-2017 07:07 PM
先謝謝師兄...但我睇youtube仲有一個啡色頭髮的男角...係咪第二男主角黎架?請賜教,謝謝!

唔識upload ...

我都覺得啡色頭髮那個靚仔 d, 個樣冇呢個咁姿整成個乸型咁

我成日都覺得雷仔(啡頭)先係主角, 巴斯德係大茄喱啡....

toylover 發表於 28-9-2017 10:11 PM
我都覺得啡色頭髮那個靚仔 d, 個樣冇呢個咁姿整成個乸型咁

我個人係喜歡紅色衫,因一配色好靚!
玩具Joe 發表於 28-9-2017 10:55 PM

咁第一男主角是藍色頭髮定啡色頭髮那個........?_?
redfish 發表於 28-9-2017 10:00 PM
應該是ROBOTECH版權問題
能否正常價買到, 視乎係網限賣, 還是有做批發, 好似BANDAI MACROSS野咁, 沒有日本 ...

今次會吾會可能千值SHOP冇得訂反而其他SHOP有...:58:
haha19880311 發表於 28-9-2017 11:01 PM
咁第一男主角是藍色頭髮定啡色頭髮那個........?_?

藍色,火星軍既軍人
til520102 發表於 26-9-2017 10:21 PM
T-REX社也有參與BANDAI玩具的設計

ROBOT魂 ver.ANIME系列

原來新出的DX MACROSS都是T-REX設計, 難怪咁難變, 有D位又易爛.

不過有時T-REX作品, 如生產控制不佳, 結果就浪費左個設計, 超攻速就是其中一個例子
http://www.amiami.jp/top/detail/detail?gcode=FIGURE-003227
redfish 發表於 29-9-2017 08:30 AM
原來新出的DX MACROSS都是T-REX設計, 難怪咁難變, 有D位又易爛.

不過有時T-REX作品, 如生產控制不佳, 結 ...

它上面寫MACROSS系列,所以可能F就有參與設計了,
BANDAI只有SIC產品線和MB產品線
比較能知道設計者、開發人員是誰.....