Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具買家質素每況愈下 火滾

what 發表於 17-6-2016 03:06 PM
兩睇, 佢問你起碼可以諗入唔入決定權在你度, 如佢唔問連諗機會都無, 當然你件野好多人排你選擇坐地起價都 ...

佢吾係比我做決定,而係只比我入開去元朗先温佢交收尼個option,而且我果次係阿Fu拍賣,, 佢bid完先同我講,而且我寫得中環交收梗有原因,我住港島區,吾通為一百蚊貨仔答車入元朗,佢想改交收地點係bid前商量,我先叫做有決定權,係先後同禮貎問題,吾係bid完之後強迫我就佢,最後我仲要先食佢一個負分,我再比番佢負分,比佢劃花我file,

咁又衰D無計, 人渣邊度都有避免唔晒啦, 我之前YAHOO賣百幾樣野SO FAR只遇到一件人渣我好感因啦, 不過我都唔敢俾負評, 因為叫得人渣唔會覺得自己錯, 百份之200會還番負評你我唔敢博, 可惜垃圾YAHOO而家獨市  發表於 17-6-2016 05:32 PM
gunbaron 發表於 17-6-2016 04:10 PM
佢吾係比我做決定,而係只比我入開去元朗先温佢交收尼個option,而且我果次係阿Fu拍賣,, 佢bid完先同 ...

師兄有足夠証據可向yahoo 舉報取消負評,我試過work,當然你往績都好重要
takeshi 發表於 17-6-2016 05:13 PM
師兄有足夠証據可向yahoo 舉報取消負評,我試過work,當然你往績都好重要

YAHOO 算把啦錢就識收, 十幾個投訴賣翻版都唔理, 要求YAHOO取消負評更是可遇不可求, 如果有其他CHOICE都唔在YAHOO賣啦 (FB唔算,同呢度買賣區一樣無COMMITMENT,交收成功要講緣份, YAHOO仲有個所謂評分制)
係咁la............................
我都試過呢...老遠拎十隻ONE PIECE出去, 已經講好價,
CHECK都唔係問題, 成日話果度唔應係咁, 係假貨,
我全部都係有信譽既舖買, 然后一CUT就CUT 我一半.
唔係執屋同唔想拎返轉頭, 真係采鬼佢.
去返店舖睇同一隻野, 根本就係廠商問題, 隻隻都係咁. 唉~
mf_c2000 發表於 17-6-2016 10:48 PM
我都試過呢...老遠拎十隻ONE PIECE出去, 已經講好價,
...

咁都濟?!
轉頭人哋用你個價賣返出去..................
mf_c2000 發表於 17-6-2016 10:48 PM
...

好慘, 不過no offence 你即場半價咁都殺, 佢試過一次甜頭咁下次咪到其他賣家受害囉
炒價仙人 發表於 18-6-2016 12:54 AM
咁都濟?!
轉頭人哋用你個價賣返出去..................

因為都幾重,屋企又冇位擺,又約左人,焗比人屈。所以而家賣野,會就自己。一壓價即拎野走。
what 發表於 18-6-2016 02:26 AM
好慘, 不過no offence 你即場半價咁都殺, 佢試過一次甜頭咁下次咪到其他賣家受害囉

冇計我已經bad list左佢。我本身又唔識分,又約左人。所以中伏。我諗好多師兄冇我咁差,一定拎野走。
我都係買左返黎就唔會賣返出去!除非真無位!買家出都黎壓少少價ok理解!如果也文也武話件貨點點點!sorry先生你過主
what 發表於 17-6-2016 05:25 PM
YAHOO 算把啦錢就識收, 十幾個投訴賣翻版都唔理, 要求YAHOO取消負評更是可遇不可求, 如果有其他CHOICE都 ...

而家yaxxx自從改版之後,癈到無人有,而家少左好多人賣野,不看也罷
我向yahoo投訢負評佢都肯幫我取消
gunbaron 發表於 18-6-2016 10:13 AM
而家yaxxx自從改版之後,癈到無人有,而家少左好多人賣野,不看也罷

終於有人講 !!
Yahoo 改版後睇貨仲難睇過淘寶 !
serch 野 勁唔就手, 睇到冇癮, 自從改版後冇再 yahoo  買野放野!
呢野 Yahoo 自己

我遇得最多係寫明大圍交收
買家居然同我講大圍太遠
九龍塘得唔得
我心諗你o係九龍塘行過o黎o架
果一日個站話遠跟住佢個理論
我過去一樣咁遠:38:
其實講到尾,
係好多人對講承諾,
守信用,負責任呢D行為零意識,
其實太多人鍾意隨口0翕,
講完就算,因無實際損失,