Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 玩具買家質素每況愈下 火滾

香港就係多呢D騎哩怪!乜都嘈一餐,投訴之都吖嘛!
師兄講既第四種見吾少啦,成日講當年賣幾$,點解而家升甘多,以大武士合金魂為例,D人成人話當年賣四狗狗,而家要賣千幾,
佢又吾睇番果時個市幾差,屯門楼4百尺仲係80/90萬,成日講當年幾$
仲有一類係明明出面賣1200,你賣1000,佢會同你講出面賣800,叫你再平,但佢自己講到出面甘平又吾死出去買而係來搞你,
另外一類係憎人富貴厭人窮,有D師兄買野不太理會果幾十蚊,但又會比班小學雞吾抵得話人地買貴野正儍仔,拓高個市,毎人對$既價値觀吾同,你人工9千,人地可能人工4萬,吾通仲為果幾十蚊行9條街格價,有時間多都用來陪下屋企人啦

luciferdark 發表於 15-6-2016 01:34 PM
FACEBOOK極多你講ge人
已經唔太敢係上面買同賣

agree所以都放棄去谷賣,去番阿Fu,雖然都有尼D人,但相對比例少D
唔好忘記好多買家係現時點開舖,問佢係未有舖又話無,跟住就係現時點見到,,
gunbaron 發表於 15-6-2016 05:18 PM
agree所以都放棄去谷賣,去番阿Fu,雖然都有尼D人,但相對比例少D

我依家都係齋睇, 不過平均一日都會BLACK兩三個人...
takeshi 發表於 15-6-2016 04:56 PM
所以我從來吾會係FB做買賣,一次都冇,未玩已經知冇好結果。

因吾係玩具買家質素每況愈下

正解x1000000000000
luciferdark 發表於 15-6-2016 06:20 PM

我阿Fu個black list人名有2個page

takeshi 發表於 15-6-2016 04:56 PM
所以我從來吾會係FB做買賣,一次都冇,未玩已經知冇好結果。

因吾係玩具買家質素每況愈下

唔講樓主講GE個堆POINT, 基本禮貎都無...
唯一好彩係我買過幾單, 幾位賣家都好好人好準時。
賣ge情況就一半半了
gunbaron 發表於 15-6-2016 07:01 PM
我阿Fu個black list人名有2個page

我...以前比依家更暴臊...4page就滿了...
呢個post真係講中好多玩具拍賣賣家嘅心聲,其實好多賣家都只係屋企冇位,想套現先會放售玩具,攞玩具嚟炒賣嘅人只係好少數,所以真係希望果D買家唔好攞著數攞到太盡了:78:
寫得出證明C兄真性情,玩玩具者,使吾使去到甘複雜啊,除左平徵黨其餘見過曬,覺得最無腦噶都算系時光機黨~~~~~
luciferdark 發表於 15-6-2016 06:20 PM

一日都會BLACK兩三個人............:cool:, u....sell thousands of items??
飛機友,真係p街之中既p街
仲有話係代客交收但未收到錢又搵唔到人
唔推都唔得,有時見到fb d 人精乜精物,個價街$2000都難買到,但都會有人精$1600 全新,我真係好奇有無人賣比佢?