Toysdaily 玩具日報

查看: 19802|回復: 90

[玩具報告] 差點錯過的SHF Injustice Harley Quinn Injustice

Harley Quinn --- 女版Joker, 詳細資料不太清楚, 只知道她是Joker的戀人!!

買她全因為造型吸引, 白面加上黑色化塗, 雙辮, 短褸, 背心,低腰貼身褲, 再加牛仔短靴, 全身衣服左右配色均是不對襯, 牛仔短靴左右設計更別出心裁, 帶給人瘋狂及心理不平衡的感覺!! 衣服上的細緻位亦不小, 如雙辮和前臂的皮帶扣, 短褸肩膀上的釘位, 背心上的Joker圖案, 腰間露出的丁字褸,左腳的兩款刀銷......令玩具加了不小分數!!

面相方面比官圖出色, 三款表情都很出色, 個人特別喜歡奸笑表情, 邪惡中帶點天真, 雕刻和上色應記一功!! 換面的設計亦看得出心思, 不會因頭部上下移動而令面相自動脫落!! 缺點是身型不及原著般豐滿, 個人有點失望......

可動性方面, 基本shf 關節齊全, 雙辮亦加上關節, 不會阻礙擺姿勢, 可動性和關節間鬆緊度完全合格!! 缺點是手腕的球形關節尺寸太小, 令手腕很容易脫落; 頸關節亦受頭髮影響, 令頭部上下移動的幅度不多!!

上色主要是黑,紅, 黃及白色, 大部份位置是注塑色, 面相及其他位置上色水準不錯, 完全沒有上色問題!!

配件十分充裕, 有5對手掌, 三款頭雕, JOKER紙牌, 大鎚, 兩柄手鎗及小腿的JOKER小刀!! 唯一缺憾是大腿的兩柄小刀不能拆出來......

雖然用了比預訂高一點點的價錢買入, 但整體水準卻超出小弟預期, 特別是全身的細緻造型, 希望餘下的Injustice Superman能保持水準, 令全個SHF Injustice系列留下好印象!!

http://gumng522.blogspot.hk/2015/06/shf-6-harley-quinn-injustice-version.html

http://gumng522.blogspot.hk/2015/06/shf-6-harley-quinn-injustice-version.html

好正喎

..............
真是天生一對。

造型不錯,多謝分享。{:1_226:}
正呀。 之前都唔知有出過。 尋日係睡華開倉見到先入左batman and joker.

{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}

initial 發表於 7-6-2015 03:14 PM
正呀。 之前都唔知有出過。 尋日係睡華開倉見到先入左batman and joker.

我不是DC迷, 未接觸過隻GAME, 又原價入, 不過都覺得三款都超正!!

題外話: 開倉是否兩隻價錢等如一隻舊價??  我見MK 有D 地方一對平過 "衫魚半", 真的低於半價!!

堅正, 之前無訂真係有D後悔, 好彩貴入都無失望!!
mfleo2010 發表於 7-6-2015 03:07 PM
真是天生一對。

造型不錯,多謝分享。

THANKS YOU!!
下一隻SUPERMAN 同BATMAN 都係天生一對的基友!!

背面有咩咁特別??
正面正好多!!
得6吋又限定  唔值咁貴囉
killerkat 發表於 7-6-2015 07:44 PM
得6吋又限定  唔值咁貴囉

咸魚青菜,各有所愛。
個人覺得呢款比多小小都值。,師兄可以等跌先買。
Shf唔係唔係sell平咩  點岩我平民百姓玩T.T
成5魚...........:49:
其實錯過咗也不是壞事......
killerkat 發表於 7-6-2015 09:39 PM
Shf唔係唔係sell平咩  點岩我平民百姓玩T.T

五魚都仲頂得住, 廿五魚就真係我呢D平民百姓玩唔起了