Toysdaily 玩具日報

樓主: nipponya188

[分享討論] (小心劇透) 復仇者聯盟 Avengers 2 Figures 角色大解密

套野真係剪到碎花咁碎
qs死左定未死其實取決於Aaron究竟簽左幾多片約

其實有冇人知佢簽左幾多?
樓主寫得好好,好就唔好,唔好就唔好,好過d廣告文
呢套戲,根本將漫畫版故事改晒,內戰情況不敢想像
小弟睇完覺得有幾個唔合理嘅地方

Ultron初初誕生已可以破壞Jarvis同控制Iron Legion雜兵,咁點解仲要用殘骸散件砌個Mark 1身體出嚟,直接控制一個雜兵咪得囉,完全為出場而出場。

Ultron逃走後又邊度有資源造到咁多兵,要有製造嘅設施,又要有料,要金屬要電子零件要其他原料,如果佢係靠九頭蛇基地嘅物資嚟造,咁有咁多資源九頭蛇就唔會輸啦,Avengers攻入基地亦應會掃走晒啲物資,咁Ultron啲資源從何來?

最後Ultron個城市墜落裝置,可以自動啓動飛起,但要手動先可以墜落,設計到自動定時墜落唔會方便啲咩?完全係為咗做就一場攻防戰。

Ultron同Jarvis作為程式,點會咁易消失,打低晒所有Ultron兵咁Ultron就會死?最初都識得從internet逃走,但最尾又唔識?Jarvis入咗Vision就冇咗,Jarvis冇backup㗎?
我未有時間睇,下個禮拜先
pc9527 發表於 25-4-2015 09:47 PM

Ultron初初誕生已可以破壞Jarvis同控制Iron Legion雜兵,咁點解 ...

係, 應該係一出好覆雜既戲,及漫畫, 咁當一出故事睇會開心好多.......:Q
Bruce 救 BW 出監房個幕我覺得拍得幾求其下, 冇理由一個機械兵者冇, 攪到我以為個幕既 Bruce 係有人假扮
pc9527 發表於 25-4-2015 09:47 PM

Ultron初初誕生已可以破壞Jarvis同控制Iron Legion雜兵,咁點解 ...

Ultron極可能根本就未完全被消滅,因為編劇鋪左少少伏線用來做後路,因為Vision一誕身嘅時候已經對白中有講明佢系唔會幫Avengers殺死Ultron,不過會加入佢哋陣營幫佢哋阻止Ultron。而最後結局兩人喺森林對話...Ultron撲上去、跟住成個畫面一個遠鏡冇明確交代到兩個人最後發生什麼事情,只係暗示Vision出左一下衝擊波之類嘅招式⋯畫面無確實交代究竟係唔係射爆左Ultron。
如果講合理,其中一幕Ultron佢拎起部手提電話一連上網已經可以將對方嘅銀行戶口注入大量資金,淨係呢一招已經玩晒⋯因為佢輕易地就可以將Tony Stark佢成副身家變為零⋯
[quote]sumsum.com 發表於 25-4-2015 11:00 PM
Ultron極可能根本就未完全被消滅,因為編劇鋪左少少伏線用來做後路,因為Vision一誕身
loki 出果幕,真係估佢唔到。。。
睇完返去聽.IU會舒服好多.....安靜地分析出戲要.
終於知道H記遲遲都唔出雷神和vision原因,因為要打孖一齊嚟,
vision先可以攞到雷神鎚和抄佢件披風:34:
[quote]martinl0313 發表於 25-4-2015 11:45 PM
終於知道H記遲遲都唔出雷神和vision原因,因為要打孖一齊嚟,
vision先可以
Stormtrooper-HK 發表於 25-4-2015 11:22 PM
睇完返去聽.IU會舒服好多.....安靜地分析出戲要.

關IU咩事{:1_375:}