Toysdaily 玩具日報

樓主: nipponya188

[分享討論] (小心劇透) 復仇者聯盟 Avengers 2 Figures 角色大解密

racingcrab 發表於 24-4-2015 07:16 PM
MARK43戰損頭同紅眼出現過?

No, 從未出現過,哈哈哈哈
其實 Black panther 已經出左場
asnka 發表於 24-4-2015 07:30 PM
No, 從未出現過,哈哈哈哈

百思不得其解 ........
最奇怪係美國隊長同奧創係火車到打時明明心口食左奧創2下激光都好似完全無事
banshee1032 發表於 24-4-2015 05:47 PM
其實佢將奧創整到好廢,雷神 KO 過佢,隊長佢又打唔贏,HULK直頭一野就掉佢落街,汎合金又點,一樣比人輕鬆 ...

雷神1時有出手套?
rrhk2013 發表於 24-4-2015 09:56 AM
琴日睇左, 套戲cut左好多trail有o既片段,
例如美國隊長掉電單車果幕.

好似個空中補給站叫Veronica,另外mark 45個女聲ai叫 Friday.

可能我老餅,個人唔覺sw好索...........

有影過半秒至一秒,放左喺班冰巨人一開始去偷野果度。果度好似係放神器既地方掛。
最唔滿意係mark 43同飛行部件空中合體變HB竟然skip咗:*:help:
睇完,熱血到不能控制自己,即刻返屋企開鍋物鮮扭扭先
kennet 發表於 24-4-2015 01:12 AM
我有留意, 紅女巫最後染左+電左髮, 個LOOK正到呢, 我反而冇留意佢套新衫, 不過佢真係一大亮點, 好索!

...

我都係睇哥斯拉已經留意佢:)希望HT出佢時似番樣(不過以往都未似過):*
numan123 發表於 24-4-2015 11:28 PM
最唔滿意係mark 43同飛行部件空中合體變HB竟然skip咗

全場打左個突{:2_303:}{:2_303:}
youlovetoy 發表於 25-4-2015 12:34 AM
睇完,熱血到不能控制自己,即刻返屋企開鍋物鮮扭扭先

Helicarrier 同 war machine {:2_309:}
War Machine最後用返ironman3個隻色:x真係笑左
我今日都睇完,其實我覺得套戲想描述多d 每個英雄心裡驚恐既一面
特別是講番多d 佢地既背景
正如現今好多影評人都偏向想睇多d 英雄人性、心裡想法、矛盾
比較只有打鬥會更有深度

可惜實在太多大cast 了,只有鷹眼係講得比較多
而且個人認為marvel 自身對於這種編劇都做得唔係咁好,對比batman同新spider

不過人物既感情線都比想像中大有不同,都算比較有驚喜
所以結論avengers 3 分開上下卷是正確的,只是又要等多幾年了
岩岩睇完其實真係幾失望,呢類片我唔要求劇情深度爽度夠就得,但相比a1爽度絕對大減,全場戲除左vs hulk其餘都係一面倒壓爆奧創,見到qs高速用身體連環撞散奧創就知係豆腐做,最後再老土咁合體攻擊射爆boss完場,qs我相信會復活因為韓妹果個技術號稱係rebuild受損部份唔講he受傷修復連vision都可以好似3d打印咁做肉身