Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:STAR WARS Episode VII - The Force Awakens -

wiswis 發表於 19-10-2015 10:03 PM
第8部已知有宇宙最強丹爺!可能係武藝高強的星際遊俠!
甄子丹拒談拍《星戰8》傳聞

7,8,9部小說係EU(EXPANDED UNIVERSE),迪士尼話收購前嘅作品當係外傳/平行世界,所以7,8,9集電影唔會跟住拍

另外,丹爺同姜文有份拍嗰部叫Rogue One,係星戰外傳
[quote]ultrahero360 發表於 21-10-2015 11:13 AM
7,8,9部小說係EU(EXPANDED UNIVERSE),迪士尼話收購前

謝更正,即係STAR WARS Episode VII - The Force Awakens只係外傳/平行世界,唔算係正傳?
wiswis 發表於 21-10-2015 04:39 PM
[quote]ultrahero360 發表於 21-10-2015 11:13 AM
7,8,9部小說係EU(EXPANDED UNIVERSE),迪士尼話收購前

...

你攪錯了,電影係正傳,小說係外傳,
電影7,8,9係另外一個三部曲,故事繼續Skywalker家族
一個白兵可以變成jedi{:1_220:}
我睇Kylo Ren 係由Adam Driver飾演, 之前都見佢有"unmask"造型

咁無理由佢會係Luke Skywalker 喎...定係仲有一個大奸角?

Kylo Ren八成不是最終頭目
大家唔好忘記左除左Luke,仲有個星級演員到宜家都未有任何劇照出現,只得一個角色名,叫Supreme Leader Snoke:36:

http://overmental.com/content/star-wars-the-force-awakens-is-supreme-leader-snoke-a-sith-39207
鬼武者 發表於 22-10-2015 08:13 PM
大家唔好忘記左除左Luke,仲有個星級演員到宜家都未有任何劇照出現,只得一個角色名,叫Supreme Leader Sno ...

Snoke係佢做呀, 不過Snoke應該唔係人類否則唔需要 Andy Serkis做 mo-cap 啦.

JJA有講過Kylo Ren唔係Sieth, 不過我唔太熟star wars的歷史背景所以都只覺得"咁又點?" ~XD

吾好意思有D亂....甘請問電影7,8,9係咪跟返魯卡斯最初寫的故事內容拍?
無明: 發表於 19-10-2015 04:33 PM
海報構圖,相當古怪。

首先,冇內容。

構圖構成的大三角形 , 好明顯係illuminati symbolism......啊!

jeffloh 發表於 23-10-2015 09:55 AM
Snoke係佢做呀, 不過Snoke應該唔係人類否則唔需要 Andy Serkis做 mo-cap 啦.

JJA有講過Kylo Ren唔係S ...

Dark Jedi ? 依家既EU(以前既漫畫同小說)有提過 Dark Jedi 係有分別於Sith
lostintv 發表於 7-11-2015 01:04 AM
構圖構成的大三角形 , 好明顯係illuminati symbolism......啊!

你中晒呀,ching!

而眼睛是……

無明: 發表於 7-11-2015 01:55 PM
你中晒呀,ching!

而眼睛是……

which means.... {:1_375:}
鬼武者 發表於 22-10-2015 08:13 PM
大家唔好忘記左除左Luke,仲有個星級演員到宜家都未有任何劇照出現,只得一個角色名,叫Supreme Leader Sno ...

師兄右邊個張唔係darth plagueis黎?:60: