Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:STAR WARS Episode VII - The Force Awakens -

下集會出現?:Q...........
嘩,咩黎架? 好似好有型喎!!!
kacheong 發表於 18-12-2015 02:33 AM
睇左啦
有兩個bug
分別係光劍同darth vader頭

唔算. 有師兄講左, expanded universe (小說和漫畫)有提過把劍由 Mara Jade 殺左 Luke 的 Clone 再自己
想問下各位如果冇睇之前六集會唔會睇唔明?
想支持下rey
其實呢個post 係咪未可以劇透住
ase 發表於 24-12-2015 11:40 AM
想支持下rey

7-9集係新故事,同前6前基本上無關連,硬要有的話就係luke 及 han solo 既後代做主線。其實講劇透,真係無咩好講,因為唔知由邊到講....
ase 發表於 24-12-2015 11:40 AM
想支持下rey

我個人覺得你無睇前六集的話, 你無可能會睇得明呢集.

不孝子應該毀咗容?{:1_215:}

如果今集劇情以remake EP4為主,下集又以EP5為參考的話,
總覺得黑人應該會好似Han solo咁出事,女主重新接受training,
不孝子完全入dark side,末段或要等到第9集先會再清醒返。

我確信佢一定會清醒,因為今集leia成日掛向口邊個句同當年Padme完全一樣咁濟{:1_220:}
kongtat 發表於 23-12-2015 02:50 PM
戲裹有講First Order冇用復制人組成, 只是在普通小孩時加入電腦program! 一開場D兵高度不同已經奇怪!
Ky ...

如果跟 Wookieepedia (Star Wars Wiki),Clone Trooper 個定義係受 Jedi 指揮,但第一銀河帝國成立後 Jedi 係滅絕/禁止,於是舊共和國用的 Clone Trooper就升格做 Stromtrooper。
最初所有 Stromtrooper 都係 Clone (複製人),但之後製造複製人的星球參加反叛軍,並為反叛軍製造複製人軍隊。帝國知道後立即派軍隊到 Kamino (複製人的生產地)鎮壓,最後更破壞了 Jango Fett 的DNA,以防反叛軍可以再製造複製人。
到此時 Stromtrooper 就轉為徵兵化。