Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE

amox 發表於 3-10-2015 10:02 PM
好似無中 sad,感覺輕奮,滿意

請問師兄你哥隻左手手肘可唔可以左右扭?定只可以上下扭?
佢張說明書(或者應該講卡片)係就係靚,但係唔夠清晰
唔知咩位扭得,扭時真係心驚擔跳
Knightmare 發表於 13-10-2015 11:09 AM
如果真係如Kim702師兄所講屬實
咁3A CS的確尚如以往其他師兄評價的好(但係無貨出之時仍係會十問九唔應...) ...

經此一事,小弟都覺得驚訝今時作為消費者原來要訂10個月付出3000元買件貨不對辦的次貨後需送廠維修不知時間,亦會有客人覺得只怪自己倒霉,硬食次貨,消費者還要承擔風險,商家卻全數袋袋平安,以我所知香港地真係玩具界獨有未改風氣~

渣頸就命,退而求次,比足錢開箱抽獎,通通不是消費者應有權益,除非商家收錢前先說明可能有次貨不作更換~客人自願承擔所有風險~

做生意本來就有風險,消費者只需付錢就有預期的好貨,要消費者硬食次貨只是商家輸打贏要的想法
miller23 發表於 13-10-2015 12:56 PM

我見到日版開箱好似多本書仔:handshake:不過我都係睇YOUTUBE台灣開箱,參考下點郁D關節位,當然最好好似千值鍊甘,有官網人員拍片介紹及把玩
法老的幸福 發表於 13-10-2015 11:20 AM

only the right arm can 左右扭, but not the left arm on mine.
its strange!
miller23 發表於 13-10-2015 12:56 PM

這個真係要說明下,太多零件,唔係咁睇到邊D位係扭得,我都扭到甲都飛出黎:69:
akiaki 發表於 13-10-2015 06:39 PM
這個真係要說明下,太多零件,唔係咁睇到邊D位係扭得,我都扭到甲都飛出黎

今日CS聯絡小弟時已順便反映有時玩具太硬怕用錯力而折斷,建議3A公司考慮以後玩具用公司名義拍片教學關節 機關 換電等等正確施力方法,等大家多D了解3A產品,類似千值鍊的做法~
2littlemoney 發表於 13-10-2015 01:24 PM
only the right arm can 左右扭, but not the left arm on mine.
its strange!

左手都轉得,俾啲力啦,手肘同前臂之間條柱,柱底轉得的
kim702 發表於 13-10-2015 06:49 PM
今日CS聯絡小弟時已順便反映有時玩具太硬怕用錯力而折斷,建議3A公司考慮以後玩具用公司名義拍片教學關節  ...

師兄好波{:1_208:}
這玩具真係唔易玩。 佢本身跟果張紙真的用途不大。
pc9527 發表於 13-10-2015 07:14 PM
左手都轉得,俾啲力啦,手肘同前臂之間條柱,柱底轉得的

yes wor, i can turn both arms now, thanks!
法老的幸福 發表於 13-10-2015 11:20 AM

系咪甘樣左右法? 系ok既但塊甲會頂住吾可以 360度甘轉。如果你扭過龍塊甲會甩架。我甩過兩次lor。衣家用epoxy癡番。
amox 發表於 13-10-2015 11:02 PM
系咪甘樣左右法? 系ok既但塊甲會頂住吾可以 360度甘轉。如果你扭過龍塊甲會甩架。我甩過兩次lor。衣 ...

師兄所講手甲會甩,在我開箱時已經係甩左..........感覺得異,好似有人玩過再REPACK甘.小弟祝大家好運~
呢個 review 今日剛剛出,講左好多可動位,扭到隻 bee 差不多散! 值得一看。

2littlemoney 發表於 14-10-2015 01:41 PM
呢個 review 今日剛剛出,講左好多可動位,扭到隻 bee 差不多散! 值得一看。

我都要睇完網上review先敢大力扭D手手腳腳, 睇完師兄的連結, 呢隻Bee真係好扭得喎, 玩到咁都唔怕鬆晒

手機劣圖幾張