Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE

jcvcheng 發表於 12-10-2015 09:54 PM
謝謝師兄美圖!你指小心雙眼?是否雙眼仍然無改細到?小弟仍等待發貨中,希望到時候冇收到sad貨啦。

我係話各位師兄對眼......:(
佢對眼冇改但有上色(請睇圖)如果油得唔好的確會大細超!
睇吓好唔好彩!:oh:
我覺得是沒裝好..不過整體素質真的好高....:$
肥高911911 發表於 12-10-2015 10:23 PM
我係話各位師兄對眼......
佢對眼冇改但有上色(請睇圖)如果油得唔好的確會大細超!
睇吓好唔 ...

唔好意思師兄,誤會咗你意思:shy:現在明白了,希望到貨時隻bee仔冇大細眼啦!
入得過~   同D IRON MAN有得FIGHT
fireball91 發表於 12-10-2015 08:30 PM
首先恭喜師兄可以取回一個新的大黃蜂,但是否因為你向海關投訴和消費者委員會,所以3A才這麼落力去follow ...

{:1_211:}感謝師兄們提點小弟及支持,作為消費者實在沒法接受苦等10個月付出3000蚊得來次貨,仲要惡劣態度逼客硬食,如不據理力爭我跟家人氣難下,我也坦誠相告3A CS本人以準備資金及時間從法律途徑追究,

師兄提供的電台LINK小弟已用心聽完及消化,其中主持人及3A老闆在電台都表示[現在的不只是玩具形容,應該叫收藏品]所以小弟都相信3A方面都不主張給客人次貨品,所以3A CS也指是他親口ORDER 師父要CHECK清楚才入盒包裝~

也有可能今次是如師兄所說今次是個別CASE才落力FOLLOW,相信時間可以證明日後他們會不會犯相同的錯誤,不過跟海關部門查詢後,不論貨品是生活用品 玩具 或電器,也是零售業,消費者也是受到相同的商品條例保障及監管,政府也肯新增法例及權力保障消費者,大家何不好好運用,小弟不希望香港人作為消費者買心愛的玩具換來像以前去先達黑店買手機的感覺,所以大家日後如發現其他師兄遇到不愉快經歷投訴無門,請大家幫忙提供資料互相提點~~也歡迎把小弟今次的事件及文章分享出去,謝謝

有興趣的師兄也可以點進去收聽
http://www.staradio.com.hk/programs/toys-se2-ep17/
jcvcheng 發表於 12-10-2015 09:54 PM
謝謝師兄美圖!你指小心雙眼?是否雙眼仍然無改細到?小弟仍等待發貨中,希望到時候冇收到sad貨啦。

我果隻都係大小眼,不過如自己加2筆就FIX到,都交到貨,最緊要其他地方冇事~
肥高911911 發表於 12-10-2015 06:34 PM
小弟影左幾張相比有興趣的師兄們參考∼
小心雙眼...

師兄好圖,有霸氣~!{:1_220:}
SNAKE.7 發表於 12-10-2015 10:17 PM
我支持3a 開一間門市係旺角,唔洗比七仔賺

快EMAIL去3A CS反映消費者的意見吧,因為3A CS說不會在討論區收集意見,所以不知道消費者的感受,小弟同意+1
得得b 發表於 12-10-2015 11:43 PM
入得過~   同D IRON MAN有得FIGHT

可能睇得太多IRON MAN產品了,覺得TRANSFORMERS系統比較吸引~
kim702 發表於 13-10-2015 12:24 AM
快EMAIL去3A CS反映消費者的意見吧,因為3A CS說不會在討論區收集意見,所以不知道消費者的感受,小弟同意+1

3A 當然有人睇TD啦,只係意見還意見,改唔改係另一回事...玩左3A 4年...真係睇住佢D QC係咁退步...去到一個地步可以係一開盒隻FIGURE 又斷頸又斷腳,心淡...

第一次入3A就中SAD,一開盒左腳腳肚有粒黃色野斷左出黎
佢呢種包裝我唔多欣賞,點解唔學HT用海綿保護?

我今日都拎左貨,暫時睇好彩冇咩大問題,但玩個陣郁d手手腳腳都好小心,好驚整爛
kim702 發表於 13-10-2015 12:25 AM
可能睇得太多IRON MAN產品了,覺得TRANSFORMERS系統比較吸引~

:$    咁你又岩 IRON MAN 都係得果個型同果個款 只係唔同色又一隻 合金又一隻
如果真係如Kim702師兄所講屬實
咁3A CS的確尚如以往其他師兄評價的好(但係無貨出之時仍係會十問九唔應...)
希望3A一視同仁,自已出既貨同零售出既貨都會幫顧客處理啦
不過又講,有算幾好CS其實都唔願搵佢地麻煩
因為搵得佢地就代表自已收到既貨有問題{:1_207:}

BEE我同官方訂暫時無擔心
至於文哥則係同七仔訂...
希望到文哥出貨時七仔既態度會有改善
唔係口碑一路差落去,真係自已執生{:2_328:}

667樓師兄隻BEE對眼幾OK丫:handshake:
大小都好平均
真係油兩筆落去解決大眼仔問題?
未有實物拎上手都未知可以點DIY