Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

天秤座有d似天意高達

又真係堅似喎!尤其是後面舊野!  發表於 25-4-2015 10:28 AM
人馬好似無乜分別.......

雙子,雙魚和水瓶聖衣型態幾好!
人馬聖衣真係好似無乜變過咁,係變左雙肩甲...
果然件件都加對翼:DD天秤神聖衣唔著上身好得,著左就唔洗我講,前面既師兄已經形容晒{:1_201:}人馬神聖衣似係轉色版天馬神聖衣喳喎,華麗程度看似不及omega新生人馬
花少爺 發表於 25-4-2015 11:41 AM
果然件件都加對翼天秤神聖衣唔著上身好得,著左就唔洗我講,前面既師兄已經形容晒人馬神聖衣似 ...

水瓶都無翼啦,你有無睇清楚??
Lau 發表於 25-4-2015 11:52 AM

水瓶係有兩條好似絲帶/流水的翼在背後架∼
呢件我最Like!:D
Kaninchen 發表於 25-4-2015 12:24 PM
水瓶係有兩條好似絲帶/流水的翼在背後架∼
呢件我最Like!

正如你所講,果兩條是 "流水",不是翼呢...
水瓶聖衣的確幾靚!!
Lau 發表於 25-4-2015 11:52 AM

我錯,唔叫翼,我應該講件件都多舊野係背脊{:1_210:}水瓶個兩條野係流水,天秤個舊野就係龜殼:34:
  台座形態時,好多本應中空的位置都填充了類似骨架的東西。有部分直情有底盤,真係完全玩具化了。:x
天秤的十件武器好似裝哂係龜背度:x
花少爺 發表於 25-4-2015 12:59 PM
我錯,唔叫翼,我應該講件件都多舊野係背脊水瓶個兩條野係流水,天秤個舊野就係龜殼

其實你都可以話果兩條係翼的,不過我覺得唔似係翼姐...:(
tsangkwokwai 發表於 25-4-2015 01:24 PM
  台座形態時,好多本應中空的位置都填充了類似骨架的東西。有部分直情有底盤,真係完全玩具化了。

其實這就和 omega 的聖衣型態有些相似呢!!
與當初估計不同唔係一集出一個,依家已差不多一半登場~
下集: 黃金聖鬥士 對 黃金聖鬥士~!!
Lau 發表於 25-4-2015 03:10 PM
其實你都可以話果兩條係翼的,不過我覺得唔似係翼姐...

天蠍背後是1對鉗子 巨蟹背後是8隻螃蟹腳 戰鬥餓了可以拿下來啃