Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 聖鬥士星矢 -黃金魂 Soul of Gold-

:o......
好吧~
新聖鬥士已毀了我的童年回憶
頭像被屏蔽
wingsiu 發表於 25-4-2015 02:49 AM
所有動物都加左對翼
早排有人話雙子唔掂,我覺得聖衣形態ok,不過擺出黎就幾佔地方

又唔係所有動物都加對翼嘅
至少獅子係加兩團火;金牛係加咗兩塊烤餅;雙魚變飛魚嗰對都係魚「旗」(^_^;
嚴格來說只係雙羊添翼啫:x
所以除了白羊、金牛、巨蟹和山羊外,其他動物星座形態我都接受了(我算包容量大嗎 =.=!!)

無疑雙子係最特別嘅,因為要加對翼上去,所以要由原本的背貼背改為這樣面對面{:1_377:},但連埋下面就有點怪:58:
設計者有多痛恨巨蟹座,人面蟹也設計出來:time::cool::49:
天秤嘅新設計終於連四肢都加到天秤主體了,而且個巨輪喺聖衣形態唔算突兀
先不論對翼,應該沒人看過有獠牙嘅山羊吧:(
水瓶嘅聖衣形態無乜特別,所以卡妙都只係多件羽衣着
糟點未免太多了{:1_206:}

話說因為愛奇獨攬,所以其他視頻網都睇唔到係件好事{:1_215:}
其實黃金魂個時間點係幾時?

哈帝斯死左之後?

不過有2百40幾年功力的童虎在,除左神之外,根本冇人類會係對手。
聖衣形態好好多...每個都係

人形態...只有獅子可以.  
百龍天舞 發表於 25-4-2015 11:04 PM
其實黃金魂個時間點係幾時?

哈帝斯死左之後?

故事應該發生係擊破嘆息之牆後,五件黃金聖衣粉碎之前...

del............
套野基本上系為出新玩具而出的, 一堆黃金聖衣變晒雜魚...唉

山羊下巴的應該唔係獠牙,該係「羊咩鬚」來的。而且山羊對翼好冇設計,好普通好求其,比白羊更唔襯。我覺得唔要翼改成兩支巨角好過。然後的白羊肩上的巨角縮返細。

雙子座台座形態好正,但著上身就太三尖八角,加上對神魔翼就真係好中二。冇咗以前的內斂兼神秘感。
第2集水準回穩
但仍需改善:!

:!

:!
都唔係全部飲咗RedBull(加對咗翼)
無野好講, 我已經準備好將我既錢變做光了
Lau 發表於 25-4-2015 11:55 PM
故事應該發生係擊破嘆息之牆後,五件黃金聖衣粉碎之前...

但12件黃金聖衣果陣仲喺可嘆之牆前,唔通飛出冥界變做神聖衣後,又變番普通聖衣番冥界?
攪咁耐,雅典娜殺左哈帝斯啦。

如果雅典娜仲喺極樂大花樽入面,童虎冇可能輕鬆地在酒吧飲酒。

最怕未度通條橋就開新番。

百龍天舞 發表於 26-4-2015 04:54 AM
但12件黃金聖衣果陣仲喺可嘆之牆前,唔通飛出冥界變做神聖衣後,又變番普通聖衣番冥界?
攪咁耐, ...

如果你有睇 Next Dimension 的話,都應該知道阿瞬他們的聖衣在冥界一戰後都變回青銅聖衣...,而至於攪幾耐的問題,都係等官方答吧。

其實我都覺得童虎的表現不像樣...,在第一集中講到大日蝕還在進行中,這表示冥王還未死,雅典娜應該還在個大壺入面,當然這之後應該會有進一步的解釋的。