Toysdaily 玩具日報

查看: 25625|回復: 74

[分享討論] 請問超合金魂邊幾隻係必買呢

小弟想買返幾隻,請各位CHING介紹下5隻必買之作

我暫時想買的有超獸機神,六神合體,未出的勇者王

超獸機神是否已無再板的可能呢?
超獸機神出左好耐啦,唯有去雅虎睇睇,出面舖頭肯定貴!

六神目前台灣已經有好幾家店家放出消息9月會再版,BANDAI資訊還未更新
GGG確定年末會發,最快也要11月

超獸會不會再版要問BANDAI........(已經再版好幾次了)
GX-13建議不要買二手,很多二手的都放到黃化了
如果等不到GX-13再版,可以考慮千值練的斷空我
Wrong post and I help u to move already. :)
介紹下6隻必買之作

13,34,36,40,59,60

哇!超合金魂已經出到GX-65,再加埋嗰d乜乜限定版改版,都80款有多,有d是不可變的單機械人、有d是可變單機械人、有d是多機合體可變機械人、有d更是戰艦。。。很難比較啊!!

不過,如果唔計未出嗰d、又唔理價錢、又唔理情意結,個人選以下五款“必買”(排名不分先後):

宇宙大帝 + 六神合體 + 金毛獅王 + Gunbuster + 超獸機神

你可以看看其他ching的回答,統計一下,哪幾款最受歡迎。
(不過,這些也不能錯過: Combattler V + Voltes V + 大武士 +  珍寶3 + 泰坦3 + 大王者 + 伊迪安 + Getter Dragon + Getter Poseidon + Boss + 天威勇士 + 黃金俠 + 巨靈神/UFO Box Set 。。。等等不能盡錄)
哇!超合金魂已經出到GX-65,再加埋嗰d乜乜限定版改版,都80款有多,有d是不可變的單機械人、有d是可 ...
gazza1211 發表於 27-5-2014 05:50 PM

gazza師兄果然係合金魂經驗收藏家{:1_226:}:71:
回復 1# payton20

精x fb出咗訂六神,師兄唔使捱炒價....
回復  payton20

精x fb出咗訂六神,師兄唔使捱炒價....
numan123 發表於 27-5-2014 05:57 PM

呢一隻我要諗諗先,唔係好識套卡通片!
睇你係咪玩合體!? 不過太多經典,你問邊隻唔洗點買仲易答你,因太多係值得買了.
睇你係咪玩合體!? 不過太多經典,你問邊隻唔洗點買仲易答你,因太多係值得買了.
宇宙之王者 發表於 27-5-2014 06:24 PM

王者兄會買嗎?:71:
回復 11# tolete

你指六神嗎? {:1_215:}
回復  tolete

你指六神嗎?
宇宙之王者 發表於 27-5-2014 07:03 PM

係啊∼∼∼∼∼∼ :71:
[quote]係啊∼∼∼∼∼∼
tolete 發表於 27-5-2014 07:12 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=7257154&ptid=224357][img]

應讓唔會啦~ 因為之前買過第一版,之後放左...其實我唔係特別LIKE佢,當時房未裝修,無位放,玩過就算了....反而我覺得如果揀一隻,真係要玩下GX13,真係好玩,我好希望佢出VER2,唔係出再版
[quote]係啊∼∼∼∼∼∼
tolete 發表於 27-5-2014 07:12 PM

應讓唔會啦~ 因為之前買過第一版,之後放左 ...
宇宙之王者 發表於 27-5-2014 07:17 PM

我也未必入,我領遠再版宇宙大帝好d!:71::handshake: