Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 唔知買唔買好?GX59 !

我有睇過套片.....但我都覺新版隻獅子太唔得(盒左體is ok).....暫時都未買住
paul75 發表於 29-5-2014 05:20 PM
我都覺得GX-59出得幾差, 我無情意結因為無睇過卡通, 所以第一版到而家都未買, 但未來金毛會出合金魂改良版(不是小小改動改色)機會接近零:60:諗緊
回復 69# gazza1211

請問gx-37呢?......:77:

我睇過金毛,但印象中隻獅子冇咁肥'合體後亦
冇咁大隻佬身材。。。
但還是買了:34:
重量排埋次序,無得頂,蚊出來置頂。{:1_208:}

我手頭的超合金魂重量排列順序如下:
GX-36: 伊迪安 = 1,384g
GX-40: 六神合體 = 1,161g
GX- ...
gazza1211 發表於 29-5-2014 06:00 PM
GX- ...
gazza1211 發表於 29-5-2014 06:00 PM

如果是「重」口味者,應該全部脫手,資金拿去換「老餅合金」
回復  gazza1211

請問gx-37呢?......
老文 發表於 30-5-2014 01:39 PM

我冇gx-37,所以冇得磅一下。。。。。。。
現時市價真係抵玩,加上佢係出名的機械人,勇者王都效法佢心口有隻獅頭向佢致敬,可見佢影響力。
依家15漁價入到都仲要唸???
一陣賣哂又轉返炒價又出post問:
GX59幾時再版??
其實我都唔算好鍾意金毛獅王 (卡通同機械人都係, 唔係指呢個合金魂)

所以出時都只是 window shopping, 完全冇諗過要買
但今次再販都係買咗, 只是一個補完, 唔係特別好興奮

因為買了宇宙大帝, 而金毛又係經典機械人, 覺得要有佢同大帝/ 六神放埋一齊先襯

六神我又係錯過幾次機會, 有一次攞埋錢出來預備比錢, 點知盒角爛又最後一盒, 所以始終未買到, 今次寧願訂費事煩
我想有正正常常十五機。

我最愛係六神, 十五機, 百獸王
我冇gx-37,所以冇得磅一下。。。。。。。
gazza1211 發表於 31-5-2014 02:39 AM

如果你有gx63,佢會係第二位重。

Gx-37 1.12磅,我連座一起磅。
GX- ...

Gx-39 ,1.92磅
我想有正正常常十五機。

我最愛係六神, 十五機, 百獸王
mushroom 發表於 31-5-2014 12:44 PM

ching, 今年一次過出番狮王及六神, 是我最想買之玩具, 之前出時我未買玩具.  今年一次過出番,真好心.{:1_220:}
ching, 今年一次過出番狮王及六神, 是我最想買之玩具, 之前出時我未買玩具.  今年一次過出番,真好 ...
bin 發表於 31-5-2014 04:23 PM

當年我第一版
    都要千五 六神。

依家仲係千五, 其實有賺。
當年我第一版
    都要千五 六神。

依家仲係千五, 其實有賺。
mushroom 發表於 31-5-2014 06:35 PM

系啦,2010聽说行版都15鱼, 現在加9草,其實個價變相減了一两成啦{:1_223:}{:1_214:}
太開心. 想買多隻狮王, 上周開, 今晚才拿出來變及拍简單幾張照, 但巳沒專業機用了,還给人了:!