Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 唔知買唔買好?GX59 !

買啦買啦....每人買半打{:1_197:}
前年過年用2牛2魚入返....但都唔覺得肉赤...(心目中最高上限價)
OT一下,小弟三十幾,未係電視睇過金毛,我只係我阿哥口述知道大約,初版有買,係好正的合體玩具,不過冇愛,上年冇位放時賣了:oh:,咁我買唔買好?:x
OT一下,小弟三十幾,未係電視睇過金毛,我只係我阿哥口述知道大約,初版有買,係好正的合體玩具,不過冇愛 ...
adidas 發表於 26-5-2014 10:57 PM

買啦買啦....而家好抵買
回復 48# adidas

你鐘意啦,呢一隻正過泰坦3多多聲{:1_223:}:shiny::love:
:x:x:x
多謝關心,其實買不買心裡有數,只係附和下樓主,買不買都要上forum問,我諗都係唔好買了,連自己愛唔愛都未知,叫你買或不買又如何?:78:
多謝關心,其實買不買心裡有數,只係附和下樓主,買不買都要上forum問,我諗都係唔好買了,連自己愛 ...
adidas 發表於 27-5-2014 01:49 PM

yea ar. 最緊要自己鍾意:D
楼主都系開個post,給大家ching吹吓水啦:78:
40歲買隻玩具都思前想後,唔明
馬仔 發表於 24-5-2014 07:18 PM

人地要養家唔似你, 有咩唔明?
如果搵唔到理由唔買,咁咪去買lor,玩具既野錯過左就要食貴價架啦orz
前天我差點真的禁了錢買GX 59金毛獅王,但今日早上睇了你們的文,知道六神合體合金魂再販,即轉灣,留錢在九月買兩盒六神合體{:1_222:}
呢度大把人要養家,供樓,還咭數………有愛就出手,無愛就思前想後。

我都養緊父母。

人地要養家唔似你, 有咩唔明?
gl_edmond 發表於 28-5-2014 04:44 PM
前天我差點真的禁了錢買GX 59金毛獅王,但今日早上睇了你們的文,知道六神合體合金魂再販,即轉灣,留錢在九 ...
肥佬 發表於 28-5-2014 06:04 PM

玩具要來玩先有價值, 真係唔明點解要買兩盒

香港又熱又濕, 唔玩在盒內會老化得好快, 十幾年後拿出來睇可能已老化晒

(之前我冇位放, 有些擺一輪就收返埋, 隔了幾年拿出來都明顯見到老化, 反而放出來擺仲好)
回復 57# toylover

我家只有大帝,是買兩盒的{:1_220:}
回復 58# 肥佬

我就寧願隻隻買一隻, 隻隻都有機會玩到

我唔知你幾大年紀, 如果你買兩隻唔係為炒, 一款買兩隻或者更多, 當你到四五十歲時, 就可能覺得自己好傻, 真係玩具陪自己過世咩, 一隻 for 收藏, 但可能到你六七十歲都未開過...

而家的玩具又唔同以前, 以前的人窮, 可能得幾千個小朋友買到大合金, 所以先值錢, 但而家, 一隻合金魂再販又再販, 全球出貨量可能幾十萬, 根本升唔起, 出面的所謂炒價, 一百個人放可能先賣到一隻, d 人睇多過買
回復 59# toylover

宇宙大帝對我很有情意結,因為我小時用了錢買了台版,我哥就罵我為甚麼買台版,因為日版貴,我記得當年我在屈臣氏買了台版大帝令我很唔開心,現在大了出來工作,有少少餘錢,所以我是買了兩盒大帝,因為童年得唔到!{:1_225:}