Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 唔知買唔買好?GX59 !

[quote]呢度大把人要養家,供樓,還咭數………有愛就出手,無愛就思前想後。

我都養緊父母。
馬仔 發表於 28-5-2014 06:43 PM

我都係咁話,一來人地又無話養家,就算有,好正常,但咁大個人,負唔負擔到唔通咁都唔知,呢個先係重點!
拎個銀仔出嚟,公就買字就唔買。
買左唔影響生活既咪買囉
買千幾蚊野,又話要養家又剩.咁都要開埋POST問人:26:唔講你係四十幾歲,仲以為係中學雞唔夠錢買野
我拿上手玩過, 重手

唔買

原因係無乜睇過套片, 雖然小時候都被超合金吸引, 但新版隻獅子太膠。

滿足唔到動畫和合金的情意結, 唔入。
我拿上手玩過, 重手

唔買

原因係無乜睇過套片, 雖然小時候都被超合金吸引, 但新版隻獅子太膠。

...
mushroom 發表於 29-5-2014 03:28 PM

我有睇過套片.....但我都覺新版隻獅子太唔得(盒左體is ok).....暫時都未買住
[quote]我有睇過套片.....但我都覺新版隻獅子太唔得(盒左體is ok).....暫時都未買住
paul75 發表於 29-5-2014 05:20 PM [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=7258525&ptid=224256][img]

以前既野, 無可能做到完美,因佢唔係做套卡通出黎做玩具,"暫時都未買住" 呢加野就真係自己諗,一年後如果又升先黎後悔就無謂.
[quote]我有睇過套片.....但我都覺新版隻獅子太唔得(盒左體is ok).....暫時都未買住
paul75 發表於 29-5-2 ...
宇宙之王者 發表於 29-5-2014 05:24 PM

王者兄,都講得好岩,宜家唔買遲D貴返就。。。。不過其他師兄唔買可能唔係金毛迷,冇解!
我拿上手玩過, 重手

唔買

...
mushroom 發表於 29-5-2014 03:28 PM

我手頭的超合金魂重量排列順序如下:
GX-36: 伊迪安 = 1,384g
GX-40: 六神合體 = 1,161g
GX-13: 超獸機神斷空我  = 1,124g
GX-60: 宇宙大帝 = 1,088g
GX-53: 泰坦3 = 928g
GX-59: 金毛獅王 = 874g
GX-61: 大王者 = 846g
GX-46: 大贊加(322g) + 龍卷穴馬(480g) = 802g
GX-23: 珍寶3 = 767g
GX-34: Gunbuster = 738g
GX-31: V型電磁俠 Voltes V (w/ 天空劍)        = 727g
GX-50: 超力電磁俠 Combattler V = 671g
GX-43: 大武士 = 615g
GX-48: Big-O = 543g
GX-20: Getter Poseidon = 477g
GX-27: 宇宙飛龍 = 426g
GX-02R: Great Mazinger = 407g
GX-10: Boss = 397g
GX-52: Getter 1 = 382g
GX-62: 太空保衛者 Danguard        = 374g
GX-01R: Mazinger Z         = 351g
GX-18: Getter Dragon = 347g
GX-04: 巨靈神 Grendizer = 327g
GX-49: 真Mazinger Z = 326g
GX-25: Karada K7 = 280g
GX-27: Doublas M2         = 279g
GX-19: Getter Liger         = 273g
GX-32: 黃金俠 Gold Lighten = 218g
GX-08: 愛美神 Aphrodai A = 155g
GX-12: 維納斯 Venus A = 155g

RE: 唔知買唔買好?GX59 !

paul75 發表於 29-5-2 ...
宇宙之王者 發表於 29-5-2014 05:24 PM

明白^^...會認真考慮
GX- ...
gazza1211 發表於 29-5-2014 06:00 PM

果然係合金魂專家,原來泰坦3比金毛重!
GX- ...
gazza1211 發表於 29-5-2014 06:00 PM
我睇過師兄的post, 對我很有用!!
[quote]我手頭的超合金魂重量排列順序如下:
GX- ...
伊迪安 真係超重!
[quote]我手頭的超合金魂重量排列順序如下:
GX- .. ...
宇宙之王者 發表於 29-5-2014 08:39 PM

王者師兄也有買到嗎?
回復 74# tolete

有! 真係明顯比其他重好多,但企要少少小心,因企唔好會"鐘"前,可能太重!