Toysdaily 玩具日報

其實頑仔有時都幾串, 同埋扮曬有誠信 [頑仔打黎叫我拿MP 16]

回復 108# csysimon
過程重要, 但結果更重要, 恭喜大大最終買到心頭好!:71:
問題嚟啦
係埋唔出聲或唔鬧事
就不了了知
係我就唔會買
當然前提有無真心道歉先

我真係至在買到心頭好,

都係至在玩玩具, 唔係為左嘈交

問題嚟啦
係埋唔出聲或唔鬧事
就不了了知
係我就唔會買
當然前提有無真心道歉先
zz晴天 發表於 22-5-2014 11:55 AM
樓主,只能說你太好人,太相信shop的口頭承諾,今時今日已不像以往年代
依架我一向對於同shop呢類口頭承諾 ...
takeshi 發表於 18-5-2014 10:44 PM

相信只有相熟店主同相熟客人先用得上口頭協議,我唔擔心你#高嚟賣,你又唔擔心我放你飛機。

對於一個walk in買家去到冇貨,响冇收訂冇承諾收舊價嘅情況下留低聯絡電話等通知,過咗幾日買方都收唔到賣方通知,但响其他渠道得悉已經返貨,跟住買方响網上罵賣方冇誠信,咁究竟邊個惡d?
請你睇返成個過程先,

相信只有相熟店主同相熟客人先用得上口頭協議,我唔擔心你#高嚟賣,你又唔擔心我放你飛機。

對 ...
iorik 發表於 22-5-2014 12:36 PM
請你睇返成個過程先,
csysimon 發表於 22-5-2014 01:03 PM

若然對方最初係冇對你承諾任何嘢,你只能怪佢有貨唔通知你,仲唔通知你加埋價。

我明白人人都想用最低嘅價錢買得心頭好,但你响拍賣場嗰3條問題嘅語氣態度,比我都唔想答你,更何況對方已响fb向你賠不是。

最後對方响fb應承裝修完賣比你,本著第一日佢冇承諾你任何嘢底下,比你咁唔客氣死纏難打對方有咁嘅回應算唔錯喎,當然有可能係敷衍你啦。

至於對方係見你上嚟唱佢先call你,定係而家醒起先call你,還是價高冇人要先call你,要佢自己先知。

算, 回黎都無用, 問題巳解決, 我唔係針對佢,佢賣返比我,我就唔應該再話佢
你覺得係就係,我自己認為最緊要有玩具玩
算, 回黎都無用, 問題巳解決, 我唔係針對佢,佢賣返比我,我就唔應該再話佢
你覺得係就係,我自己認為最緊 ...
csysimon 發表於 22-5-2014 04:17 PM

吓?我倒轉咗先後次序?我都係根據你提供嘅上文下理及圖片先後次序。

再加上你响fb嘅發問同對方回覆嘅日子又刻意遮住,試問點睇到所謂真正次序。

事情巳過去,有玩具玩,黎緊再買mp:shy:
回復 112# csysimon

對唔公道
就要出聲
支持你
係呢到都係想同d同道中人吹下水,

我有玩具玩就得架喇{:1_238:}
咁佢之前真係冇覆你,所以你唔算玩野...

P.S. 又一次證明係TD出POST真係有用,樓主好野...
小堅 發表於 21-5-2014 03:22 PM

唉! 我上次拎d勇氣出黎開post就好 :34:
唉! 我上次拎d勇氣出黎開post就好
cmf12 發表於 22-5-2014 06:59 PM

你中左盒有C既...
你都有勇氣開盒玩...
:he:
唉! 我上次拎d勇氣出黎開post就好
cmf12 發表於 22-5-2014 06:59 PM

屎味ge玩具唔係成日享受到:x
可否講黎聽聽? 願聞其祥?