Toysdaily 玩具日報

查看: 36891|回復: 133

其實頑仔有時都幾串, 同埋扮曬有誠信 [頑仔打黎叫我拿MP 16]

今日五月二十一日UPDATE, 頭先頑仔打黎, 話MP 16 有貨賣返比我

本身我yahoo唔夠分bid野,我留言問佢,佢叫我落去舖直接買,

跟住落到去無貨,叫我留電話,跟住無覆過,

facebook 問佢幾次

第一次話唔好意思,老點左我落去,

第二次yahoo bid問佢,唔覆

第三次係facebook問,話裝修mp 16擺好左去倉,裝完修先賣比我。(個留言我無cap圖,因我信佢,now無証無據話佢講過)

還有第四,五次facebook問。。。。。, 直到now都無覆過。

佢間舖成日話賣野要有成信,整d crazy sales, 話幾點賣就幾點賣,

有次我早上七點BOOK左D貨,  我想晚上六點拿貨,佢話唔得,一定要晚上九點先比拿,因d貨係倉未到,我8點45分到佢話差十幾分鐘就十幾分鐘,唔可以早比.

佢係網上一早話賣mp 16比我,叫我落去,原來係老點,留左電話唔覆, 你份人咁有誠信,我問左你幾次,由叫我落去到now ,你都無賣比我,咁叫有誠信?你真係好有誠信
最後九點你買唔買到{:1_215:}
扮有誠信:he:  方丈好小氣架

九點貨最終買到,但唔會有下次

MP 16 未買到

裝修前crazy sales 果日我5-6點去到,好有禮貌問,個女人答貨未到,係倉,要9點,

我行左好耐,8點45分再上去問,見無人排隊,都係好有禮貌問。個男人講到好有原則,九點就九點,佢真係覺得自己講野好有誠信,我成日見佢facebook post回應都話講左點就點。

最後九點你買唔買到
gravegrave 發表於 17-5-2014 05:38 AM
頑童呢間野 大老細思想真係好有問題
如果佢有日做唔住 我會拍手
可惜就係因為價錢平 好多人都係選擇幫襯佢 ...
rider_black 發表於 17-5-2014 09:12 AM

其實佢依家D野都開始貴
唔會再幫襯佢,本身無諗過出post,自己都無小過佢一聲,比佢老點,我都無用粗口留言,真有時睇到佢d post我都扯曬火,

頑童呢間野 大老細思想真係好有問題
如果佢有日做唔住 我會拍手
可惜就係因為價錢平 好多人都係選擇幫襯佢 ...
rider_black 發表於 17-5-2014 09:12 AM
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
前幾日生日,佢有賣mp 12t, $八魚八,隔離hobby賣 九魚找一雞,

我都特登去hobby買,後尾原來hobby會員有九折, 找數果下先知
其實佢依家D野都開始貴
yugi 發表於 17-5-2014 09:28 AM

正確呀,幾個情況:
1)如果佢D野賣得平既,佢就大大聲,出POST自吹自擂,但是通常我地收工去到都很少話買得到既
2)如果佢D野賣得貴既,係唔會出聲,又唔會減價,等你班友仔。特別是熱門貨,唔多覺係平過出面,
3)佢D價錢其實是看出面,有時候熊貓平,船仔可能都平過他,佢先逼住平,一旦他知道出面炒起,佢都是一齊炒。

所以呢一年多都無找佢,

另外精粉我都無幫親
頭像被屏蔽
應該c兄看錯,mp 12t, 佢唔會賣呢個價,果隻佢好似賣九魚,

回復 12# mythsgod
果隻應該係mp 12 紅色林寶, 因為我之前睇過
頭像被屏蔽