Toysdaily 玩具日報

查看: 28473|回復: 56

[分享討論] Amazing Spider-Man 2 中已出現的 Sinister Six!7樓補充Sinister Six及VENOM電影消息

SONY 已流出會拍Sinister Six的消息, 蜘蛛俠裡面經典既壞人六人組!!咁下部電影, 要拍主角蜘蛛俠同MARY JANE 既全新愛情線,同AUNT MAY既親情戲,再加上六個壞人既介紹加打戲...
咁Q多野,認真係考起導演功力!!:(

所以!!! :74: 為左下部電影可以節省番D介紹六個壞人既時間!!
我敢話!!六個壞人,其實響The Amazing Spider-Man 2 已經出左 5 個!! {:1_203:}

1. Sinister Six 的老大!! - GREEN GOBLIN!!

100%係佢啦!! 今集奸仔成魔後打得幾分鐘,未夠喉,下集做老大!!

2. Sinister Six 的小兵 - RHINO

犀牛怪響漫畫既重要性遠低綠魔,八爪魚博士,在Sinister Six只可當小卒...

3. VULTURE

戲裡迫HARRY OSBORN下台既光頭奸佬,一定就係禿鷹魔!!!
佢應該對HARRY OSBORN毫無忠誠可言,期待佢地會有如星星叫跟墨加登的危險關係....:shiny:

4. DR OCTOPUS

在獄中檢測電魔既神經博士,咁o岩帶埋圓圓既眼鏡,呢個新八爪魚博士造型, 大家都收貨吧!!

5跟6

呢兩個比較難估,唯有參考原祖Sinister Six 成員
基本上電魔,沙魔都太強太屈機,應該不再出現了吧
剩低以下2人......

5.MYSTERIO

在戲入面最後同HARRY OSBORN講野,將犀牛甲比犀牛怪果個,陰陰濕濕咁,應該就係幻像魔啦

6. KRAVEN THE HUNTER

最後一個就係獵人KRAVEN,電影中應該未見其蹤了

除了Sinister Six外, 仲有一個已在電影出現的大角色, 有著可愛大坂牙的正妹BLACK CAT!!

今集戲份不多,期待下集吧,因為是索女,就多放2張相吧!!

謝謝收看:64:
網上傳電影內Sinister Six
Green Goblin, Doc Ock, Rhino, Vulture, Kraven the Hunter, Chameleon or Mysterio
最後同Harry講野果個咪係black cat老豆,保安門確認:菲亞斯:shiny:都係哩個姓; 亦解釋到黑貓話俾Harry知蜘蛛毒素仲有哩個希望的真正目的!

但係卡通到因為佢俾人捉咗要脅black cat從而被迫打入超級戰士原素作試驗品,幻象人同禿鷹比較無乜印象; 唔怪得禿佬咁雷話踢Harry落台,個樣感覺獨特D好似特技化妝。計埋禿鷹,今集完全鋪哂路; 六人衆都出咗4個~

Max: 因為愛你所以電你,蜘蛛仔:DD

話說後期有出過電魔2.0,不過同美國隊長有關加上弱點都係差不多; 再出的機會真係較微……
咁搞法
Venom 同carnage都唔知有機會上場
咁搞法
Venom 同carnage都唔知有機會上場
quincy 發表於 3-5-2014 11:56

好易啫,到第三集,唔覺意影住唔知咩地方,滴下滴下D黑色液體,跟住影下D貓呀老鼠呀死到一pat咁...又當係venom伏線
一對六,蜘蛛俠又有難啦:@
無責任資料補充

http:
//marvelousnews.com/index.php?catid=266&itemid=17368

其實響一個月前的外國網站,已透露分別開拍Sinister Six同Venom
而最有趣既係"這兩部都不是Amazing Spider-Man3",而是獨立既外傳電影!!!:76:

SONY真夠薑!!!:71: 要充份利用蜘蛛俠眾角色版權,連奸角都拍外傳!!以壯大蜘蛛俠既世界觀!!
跟X-MEN唔同,有狼人呢種咁夠照既角色可以單飛拍外傳...蜘蛛俠最孭飛既依然係蜘蛛俠

SONY技高一籌,將六個壞人聚埋一起,大家各懷鬼胎,明爭暗鬥,隨時仲好睇過蜘蛛俠:shiny:

眼見MARVEL電影AVENGER,IRON MAN, THOR,CAPTAIN 部部賺到盤滿鉢滿
SONY今次野心極大,照板煮碗,蜘蛛俠也來過多線發展,拍多幾部!!

那祝願SONY騙錢大計大成功,我地就大把好戲睇啦,哈哈哈!!:78:

回復 3# ChrisLamXYZ
{:1_201:}原來果個係黑猫老豆? 謝謝指教!!
AND 呢句好野 "Max: 因為愛你所以電你,蜘蛛仔":love:

回復 4# quincy
回復 5# Ellis430
如外國網站報堅料,你地愛既Venom有單飛電影呢!!!
最後同Harry講野果個咪係black cat老豆,保安門確認:菲亞斯都係哩個姓; 亦解釋到黑貓話俾Harry知蜘蛛 ...
ChrisLamXYZ 發表於 3-5-2014 10:52 AM

Black Cati應該係姓Hardy架喎...
而且成套戲有提過Black Cat全名咩?

回復 7# NNSKK

http://marvel.wikia.com/Walter_Hardy_(Earth-616)
原來唔似係black cat老豆,因為姓Hardy; 但果個人用&#21655;菲亞斯張員工證開啟六人&#34886;道保安門!咁神秘可能真係其中一人~Mysterio,神秘客<我叫幻象人:DD
http://webbbs.gamer.com.tw/gemre ... ;f=F12NARTN&n=8
再&#25598;&#25598;原來都唔係><個人遭遇同今集電魔差不多,都係小員工的慘情遭遇><

咁個帶帽人用到菲亞斯張員工證的其中一個原因,可能就係識易容的變色龍; 佢可假扮任何人!或者同Harry講野都係佢假扮菲亞斯:26:
http://marvel.com/universe/Chameleon

http://youtu.be/YjX10z7vcGw
今集Game版都有佢同Kingpin出現!不過Game都差不多出哂D人物,始終同電影唔同。
如果拍外傳,Sinister Six變做主角,豈不是蜘蛛仔會做大茄?{:1_215:}
回復 6# tolete

哈哈,一對六, 我老婆話下部電影叫"蜘蛛好忙"....:DD:DD:DD

回復 8# ghost777

我到IMDB看演員名單, BLACK CAT  果名叫Felicia, 姓氏未有寫明.....

回復 9# ChrisLamXYZ

不好意思,哈哈,幻像魔是我POST文時亂起的名(真失禮):(
哈哈,上網看看,Mysterio應該叫神秘法師吧!!

[size=12.727272033691406px]個人比較希望是[size=12.727272033691406px]Mysterio,而不是只會易容變妝既變色龍, 畢竟[size=12.727272033691406px]Mysterio的幻覺特效大法[size=12.727272033691406px]比較好打有睇頭吧!!

回復 11# NNSKK

以前打機先識佢,成日用幻象呃蜘蛛俠; 我都係咁叫幻象大師或者幻象人 :DD

就咁睇,要跟漫畫; 如果帶帽人係幻象人要講得通的話,首先要用前傳的輔助幻象人講番佢的出現同解釋怎樣潛伏係奧斯本集團,Sinister six係一個好好的媒介:71:

而Norman係咪真死&#21655;?死前綠面樣加長指甲,照計都打過蜘蛛毒素; 而卡通佢只係假死:shiny:
http://www.superherotalk.com/2012/03/green-goblin.html?m=1
跟哩個網的漫畫簡介,Norman係有機會回歸!

Venom都唔算單飛拍外傳,因為本身係外星生物,可以依附人類同自行洐生Carnage同Toxin; 仲有Anti-venom!

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-143501-1-1.html
Devil兄的:71:

不過今次將Villians個別拍成一套電影都係第一次:71:
拍6集都好!! 唔該快D拍完, 比返個版權MARVEL, 我想睇到有羅拔唐尼扮TONY STARK&#22021;AVENGERS 入面有SPIDERMAN 出現!!
回復 12# ChrisLamXYZ

哈哈,我幻象人也無咩認識,不過佢個金魚釭頭真係夠CLASSIC夠搞野!! :34:

Norman可能假死,但無咩人想睇到年輕既蜘蛛俠去虐打老人家,{:1_214:}去繼續打HARRY吧

但VENOM響漫畫最先係附上蜘蛛俠,VENOM至咁有蜘蛛俠既風格.....哈哈,唔知外傳點安排啦!??電影中會唔會先附上&#29483;&#29483;狗狗,再附上路人甲乙,片尾上埋蜘蛛俠?

回復 13# gumng

響漫畫度,1962首次出現既蜘蛛俠,等到1991年才正式加入AVENGERS,哈哈哈,在無版權問題下都等左差唔多成30年.......
哈哈哈哈,我地又等下啦....{:1_240:}

不過如果MARVEL一直拍落去,終有一天拍CIVIL WAR既話....大家都想看到以下名場面吧
聽資深Ching講,有生之年想睇到Marvel拍蜘蛛俠電影的話除非Sony摺埋,:49:
聽講要Sony停止拍攝該系列電影唔知幾多年Marvel至可取回版權...