Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Amazing Spider-Man 2 中已出現的 Sinister Six!7樓補充Sinister Six及VENOM電影消息

反而想知下集MJ會搵邊個做...
本身Shailene Woodley 係今集做MJ..但冇啦啦比人DEL晒D戲份..
hongkongdisney 發表於 8-5-2014 11:33 AM

暫時冇話過會換人,導演Marc Webb話,佢決定cut走晒MJ d scenes
係因爲同成套戲既舖排唔夾,因爲成套戲入面Peter都係諗住Gwen
突然殺個MJ出嚟會影響成套戲既氣氛
回復 38# Devil_Fudou

師兄請息怒,大家都係開心睇下戲姐.......:78:其實無話憑咩野既,最主觀覺得呢兩個演員D戲好搶吓,造型又入型入格.....
加上今次電影版極度放大了Oscorp既重要性....我至敢o禁估啦

:67:不過,電影點玩真係要睇sony點拍啦.....可能下集原著壞人真尊會出現都未定,但我依然相信就係呢兩個A貨禿鷹,A貨八爪魚....

至於Mysterio定係Chameleon???
之前我是一直睇到咁!!! :shiny:

那網紋都好Mysterio吓吧.......
而中間洞中出煙!! 我覺得電影會棄用金魚缸,會跟番ultimate Mysterio個造型....

不過.............經師兄一提.......  :@

又真係好面具吓bo!!!!!:(

Mysterio定係Chameleon??? 依家我覺得55波啦.....{:1_206:}
回復 41# jeffloh
回復 44# 超港人

回復  jeffloh

我都認為"6大惡人"唔會搵班咁既大茄做.
話晒都叫惡人喎.

當然電影係電影
未 ...
超港人 發表於 8-5-2014 03:09 PM

{:1_215:} 我見呢兩個人d戲咁搶眼.....應該唔係大咖o禁簡單
不過....為審慎起見,我先在網路查吓呢兩個人咩料.......

光頭佬叫Colm Feore,博士叫Marton Csokas,哈哈,不過我都唔識
但係google一下,當佢地話加入拍蛛蜘俠時,外國網友已經議論紛紛,他們應該都大有來頭!!

我之後再查下佢地拍過咩....發現!!! {:1_236:}

一個係Thor裡面既冰巨人王!! 另一個係魔戒裡面金色森林的精靈王!!!

兩大王下凡做壞人,夠哂班啦!!:!
回復  Devil_Fudou

師兄請息怒,大家都係開心睇下戲姐.......其實無話憑咩野既,最主觀覺得呢兩個演員 ...
NNSKK 發表於 8-5-2014 07:18 PM

冇怒呀,想理解吓你點解會有咁獨特既睇法啫
回復 11# NNSKK

如果係叫菲利西亞(Felicia)就應該係Black Cat
而Mysterio當時TVB譯魔幻大師

之前有出過個Post介紹Spiderman壞人角色,有D有當年電視譯名,有時間可去睇下
http://blog.xuite.net/scarletspider/hkblog/159734057
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-223796-1-1.html

如果ASM3出先,會唔會同杜比的第三集一樣出現黑蜘蛛?:shiny: 但要鋪MJ出黎,同時出現黑蜘蛛係咪難D?咁Venom電影就可以多D時間帶出Carnage,或更多唔同的外來生命體

琴晚睇番明珠台播蜘蛛俠3,Gwen係哩集先出現!同ASM至愛的次序倒轉……以前睇我完全唔留意人物背景,所以有D唔認識就唔為意><加上卡通都較少提Gwen,唔知係咪同死亡有關?杜比果個系列除&#21655;壞人多數要瓜,其他至多都係Uncle Ben同Harry<因為都終結篇:DD。而新一代加菲的ASM每集都死人,去到第三集會再有人死?
其實杜比的第三集一D都唔差,感情位有,動作方面的鋪排又唔差,何解D人話唔好睇?
係咪唔跟漫畫有出入就唔好睇?可惜最後導演同高層鬧翻唔玩,如果唔係可以有第4集
暫時冇話過會換人,導演Marc Webb話,佢決定cut走晒MJ d scenes
係因&#29234;同成套戲既舖排唔夾,因 ...
Devil_Fudou 發表於 9-5-2014 01:30

睇完之後,其實導演cut 走MJ都無可口非,況且cut走既部份可以留番第三集用,當係兩個人的回想....又或者出BD時整個directory cut ver...咁又一筆,不過我估MJ最大可能出現既場景,首推畢業典禮,其次係中華街,當peter同Gwen分手之後,咁蹻撞到MJ,因為MJ在中華街做parttime 侍應, 咁樣都仲叫有DD合理性出現.
回復 52# alvinchan2012

新的因為有延續所以期待,但鐘意程度唔及杜比果套; 之前聽過女性朋友話唔鐘意杜比的蜘蛛俠,唔好睇!所以每個人的準則都唔一樣,有睇過漫畫的亦會對杜比的蜘蛛俠存有一定偏見!好似八爪魚咁一集就落&#21655;海底無延續……完全唔似漫畫版咁頑強屢敗屢戰
睇完之後,其實導演cut 走MJ都無可口非,況且cut走既部份可以留番第三集用,當係兩個人的回想....又或者 ...
Ellis430 發表於 12-5-2014 11:04 AM

導演Marc Webb話Shailene Woodley有拍到呢個MJ登場既名場面

嘩, 樓上的西裝友係PETER....真係認唔出...
回復 51# ChrisLamXYZ

其實PETER先同GWEN一齊既,是PETER的初戀.......MJ是佢地既共同朋友不過GWEN響
Amazing Spider-Man#121–122 (June–July 1973) "The Night Gwen Stacy Died" 就香左

所以電影至要拍佢死:help:......兇手也是綠魔(漫畫中那時既綠魔Norman Osborn),GWEN則著住同一件衫......

大家都比較認識MJ.....因為我地睇既動畫,漫畫,上次杜比電影都係以MJ為PETER女友......
相比之下,MJ做女友時間也較長吧? 又做過PETER老婆,所以有名好多...