Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Amazing Spider-Man 2 中已出現的 Sinister Six!7樓補充Sinister Six及VENOM電影消息

"戲裡迫HARRY OSBORN下台既光頭奸佬"
係叫做Donald Menken,漫畫中亦都只係普通Oscorp員工一個

而 ...
Devil_Fudou 發表於 7-5-2014 12:39 PM

師兄知唔知蜘蛛俠版權去到幾時..?
師兄知唔知蜘蛛俠版權去到幾時..?
hongkongdisney 發表於 7-5-2014 08:53 AM

應該係冇限期,只需要每X年内拍一套

其實電影Sinister Six既lineup一早就公佈咗,如果你地有留意end credit一開頭既話

Green Goblin

Rhino

Doctor Octopus

Vulture

Kraven the Hunter

Chameleon
回復  Devil_Fudou
神奇四俠又開拍新的,無為意今次仍是FOX的?
ChrisLamXYZ 發表於 7-5-2014 12:58 AM

冇錯,遲d會有 X-Men/Fantastic Four crossover
回復 33# Devil_Fudou

期待 :D
回復 26# Devil_Fudou

"戲裡迫HARRY OSBORN下台既光頭奸佬"
係叫做Donald Menken,漫畫中亦都只係普通Oscorp員工一個

而 ...
Devil_Fudou 發表於 7-5-2014 12:39 PM

哈哈,其實今次Amazing Spider-Man設定....萬惡"Oscorp"為首....
蛛蜘俠成俠原因,蛛蜘俠老豆老既死及第一,二集各壞人成魔經過.....所以事!! 全是Oscorp公司既事,哈哈

所以....在漫畫原著中獨當一面既壞蛋....今次都被借屍還魂變哂Oscorp既員工而已.......

另外....

我覺得應該係MYSTERIO比較像吧!!

回復 30# jeffloh

那博士最後比HARRY同電人似其人之道,還其人之身,放回水牢裡面.....應該未死!!

回復 35# Assassin    

哈哈,請別太期待吧,小弟剛開了個新版新Fox's Fantastic Four Reboot......驚嚇的NEW CASTING!!!
見到新演員後都無哂引啦!!! :47:
回復 36# NNSKK

又好似係~ 不過咁樣又有另一個問題, 個博士比electro浸入水都唔死? (唔明佢仲點呼吸?)
回復  Devil_Fudou

哈哈,其實今次Amazing Spider-Man設定....萬惡"Oscorp"為首....
蛛蜘俠成俠原因 ...
NNSKK 發表於 7-5-2014 10:33 PM

吓.... 咩"借屍還魂變哂Oscorp既員工"...?
電影中Rhino, Green Goblin同Electro都係跟返漫畫係Aleksei Sytsevich, Harry Osborn同Max Dillon
而你係憑咩覺得電影Vulture會係Donald Menken而唔跟漫畫係Adrian Toomes?
又憑咩覺得電影Doctor Octopus會係Dr. Kafka而唔跟漫畫係Otto Octavius呢?

Mysterio係有個金魚缸喺個頭度

而Chameleon係戴面具

end credit果個明顯地係一個面具嚟,點解你覺得MYSTERIO比較像呢?
回復 37# jeffloh

:x:x:x 哈哈,浸佢落水都唔洗死, 因為他是八爪魚!! 哈哈哈哈!!!
    :ice:(超冷笑話)
頭像被屏蔽
回復  jeffloh

八爪魚Dr. Otto 是名核能物理天才學家
無理由似電影果個所謂博士咁雞!
超港人 發表於 8-5-2014 12:24 PM

所以我先認為係2個唔同角色呀. 當然電影唔一定需要完全跟足漫畫, 講MJ係男人, parker係女人都OK, 都好創新呀. 不過我個人唔信sinister six又係呢班人做而唔係搵新演員.
回復 38# Devil_Fudou

http://youtu.be/2CIZbUzxRXk
哩段片有無可取之處?

無多留意電影中角色個名的我,到睇完後都係憑樣認人:DD我都以為個博士係八爪魚,但電影由女性轉咗做男性; 可能要適合小朋友觀看!而家就咁睇覺得個博士俾電魔放落自己的裝置受罪好正常,不過換轉真係揾女性演出來的感覺就有種虐待成份同好殘忍; 已涉及成人的界線!

個神秘人同Blact Cat個片中稱呼都係F字頭,我都搞到錯哂:DD而家我唯一肯定菲麗舒係後期會鋪的Black Cat:71:如無意外的話!

Chameleon OK喎~,呢D角色多數係套戲有睇頭,賣玩具就唔駛旨意佢 (除非真係有條變身腰帶...)
頭像被屏蔽
反而想知下集MJ會搵邊個做...
本身Shailene Woodley 係今集做MJ..但冇啦啦比人DEL晒D戲份..