Toysdaily 玩具日報

查看: 6828|回復: 12

[分享討論] GHOSTS RIDER 復仇之路電影討論

唔知大家有冇睇過GHOSTS RIDER 剛剛前幾個月出個套新電影叫復仇之路,買左隻碟睇完令人驚訝既地方係變左藍火,即係好似HULK咁係AVENGER 個度咁變返有理性?,即係又會再有續集啦,講返今集真係唔係太好,個GHOSTS RIDER 同AMAZING SPIDERMAN招牌遲早比SONY搞到得返一灘死水,GHOSTS RIDER 上一集有文有路鋪排得VERY 好既劇情,今集我想講垃圾,劇情不但狗屎,情節唔順,冇爆點,都係多左幾件行車工具比個RIDER仔用下,幾屈機,兩個導演,都係做得咁差,睇完一個!號,心諗默睇完架啦,個D特技係就係好勁,但係個劇本無料度,好彩個男主角演得好好,個面部神情好特出,係我睇咁多套MARVEL以黎第一個覺得MARVEL既FILM演技最好既主角,同埋個女仔幾靚︿真係好得,隻RIDER仔上身未出火個時個種演技真係好鬼盞鬼,令我有睇落去既動力,唔係佢演得咁好既話,我都唔想睇晒成套,呢集都係為出而出既戲,睇完套我只可以話男主角演得好,只是我既覲點,請見諒
男主角Nicholas Cage攞過奧斯卡影帝:(
睇吾曬, 中前段已sleep左:ice::sleep:
兩集都垃圾, marvel快d自己拍番la!
haha, i didnt watch any of the ghost rider.
第一集悶到:38::38::38:
已經唔敢睇第二集:56:
第一集悶到
已經唔敢睇第二集
charice1219 發表於 6-7-2012 05:42 PM

1唔算悶既,係太大路老套左d
2就真係尼.........................
原來唔係我冇心機睇
第一集睇到一半訓左
第二集冇睇過(冇興趣)
頭像被屏蔽
本身隻rider 個design都好cult, 有幸尼古拉斯基治有料, 否則兩集更屎!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
第一集草草開一槍KO了事, 第二集著魔樣更狂更放, 但故事真係好似高達咁超一般. (就好似好鐘意高達模型, 但好唔鐘意D故事...) :ice:
真的拍得好爛 ~第一集女主角也沒交代跑去哪~
每次BOSS都一下就掛  很無趣
尼可拉斯凱吉演技很好
但我覺得marvel 電影裡演最好的應該是Robert Downey Jr  演技真的無話可說
雖然尼古拉斯基治係好演技, 但我唔想睇ghost rider其中原因都係因為尼古拉斯基治個樣......
聽講這部戲講話拍好耐,但尼古拉斯基治唔想拍
之後佢被美國政府告佢逃稅,之後就到處拍戲賺錢交稅
所以你會發覺這幾年佢拍左好多戲,但有好多都係垃圾片