Toysdaily 玩具日報

查看: 46902|回復: 132

[玩具報告] 入左隻改良版十五機合體

今日入左隻改良版十五機合體, 唔知之前有咩大問題, 但呢隻合體後幾札實, 上色OK, 冇甩油, 有合金魂90%質數
可以用同一色調影新舊版嗎?
mushroom 發表於 18-6-2014 07:43 PM

希望呢幾張相可以令大家再進一步了解多少少改良版同舊版的分別 , 其實還有其他分別的 , 但係要好 detail 作比較 , 係仲要影多好多張相呢 .... 我太懶 la :(

新版
[img][/img]

舊版
[img][/img]

新版 , 額頭十字架當然整返去中間位置 la
[img][/img]

舊版
[img][/img]

新版 , 白色大髀窗口位塊膠 , 顏色深左 , 無舊版咁國產 feel
[img][/img]

舊版
[img][/img]

新版 , 小腿可以企直
[img][/img]

舊版 , 小腿不能企直
[img][/img]
係 la , 算 la , 我都係將改良版同自己隻第一版作比較 , 所有舊版不足的地方 , 改良版已經改好左好多 ga la , 舊版不愉快心情盡快忘記佢吧 , 咪當舊年買左對名牌波鞋著一年爛左 , 如果唔捨得掉就一係收埋 , 捨得就掉左佢算 la , 我自己都係見到呢個 post 有部份師兄買左舊版之後亦買改版 , 而且大家都好正面 , 上星期五响灣仔見到有舖頭放隻 display 出黎 , 感覺真係唔錯 , 所以尋日落油麻地入貨了 , 改版以呢個價錢黎講算唔錯 , 能力負擔到可以考慮 , 結合完望住會開心返好多的
師兄幾錢入呀????
回復 2# 六神

9魚中
回復  六神

9魚中
馬明 發表於 23-4-2014 08:35 PM

我就之前7魚中入,唔知你同我個有乜唔同呢?
回復 4# 六神

我都唔知有D咩改良左, search過之前D post又對唔到有咩唔同, 有冇人可LIST之前D問題?
之前有CHING出過問題LIST, 但只有 問題4還在
1)甩油(面、眼、左臂同胸部)                                   冇
2)勁多水口                                                             唔覺
3)某些透明件噴咗消光                                            冇
4)腳板車變咗溜冰鞋(冇逼力)                                   有
4.5)另外扣住頂頂塊膠個扣太鬆,合體後容易鬆開   冇
5)心口飛機變形後容易甩                                         冇
6)直升機的膀頭位冇力,合體後不舉                       冇
7)屁股機遮掩用的膠板太鬆                                     冇
呢隻野都係睇定D先.......
樓主既十五機中, 心口既飛機冇左藍色既透明窗既?
回復 8# kerubinc

有的, 我整甩左, 禁番入去
回復 9# 馬明

哦哦, 以為改良版連窗都冇埋 {:1_203:}
回復 10# kerubinc

就算合金太大力都......

睇完呢張相有少少心郁
個人認為, 若早排以 "今日行貨 SR GGGG 的價位" 買呢隻十五機返黎罰企是很不錯的 ~
罰企是很不錯
1000之內是很低買的,

考慮買多只溝淡佢{:1_203:}