Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 入左隻改良版十五機合體

七魚有找, 終於都買返隻震宅
(雖然我唔算特別喜歡十五機, 但細個時都有全套扭蛋)

合金魂唔覺有任何消 ...
toylover 發表於 19-6-2014 07:19 PM

我估要用暴力嘅位,應該只係白色大髀同 pat pat 結合的位置,其餘的關節應該問題唔大
你所講的, 初版都有呢個問題。
mushroom 發表於 19-6-2014 10:16 PM

做過廠都知, 套模始終冇可能大改, 新版主要係收返緊關節位, 冇咁軟手軟腳, 同埋透明件/ 上色都算合格, 不過 QC 同工藝就非常山寨, 縲絲上到披晒又有, 差少少位用刀批走少少膠件又有

合體位絕對唔可以用"準"來形容 (距離"精準"更加離十萬九千里)

主要係呢個價, 自然可以多多包容, 雖然玩得有點辛苦, 但算係抵玩
我估要用暴力嘅位,應該只係白色大髀同 pat pat 結合的位置,其餘的關節應該問題唔大
亞力山大大帝 發表於 19-6-2014 10:32 PM

yes, 主要腰位, 大腿位

另外, 陸地 mode, 下面兩架車好似上唔實, 拎起兩架車一定甩, 只可放在枱唔郁佢
其實仲有, 架腳車的筍位, 係一邊厚 d 一邊薄 d, 初初其中一架上極都上唔到, 我以為只是套模唔準, 後尾反轉架車上, 就立即上到. 原來佢調轉咗裝, 不過自己都好易搞
yes, 主要腰位, 大腿位

另外, 陸地 mode, 下面兩架車好似上唔實, 拎起兩架車一定甩, 只可放在&#2654 ...
toylover 發表於 19-6-2014 10:56 PM

講到陸地 mode ,其實我一直都諗緊有無辦法將黃車,黑車調返轉,跟返原著一樣,但我無乜改裝呢方面經驗,我諗緊用 d 好強力的磁石裝响車頂塊黑色蓋同 pat pat 後面兩個凹位裡面,但都只係得過諗字 …
新版
[/url][/img]

舊版
[/url][/img]

新版 , 額頭十字架當然整返去中間位置 la
[/url][/img]  ...
亞力山大大帝 發表於 19-6-2014 01:46 AM

清楚晒~~~~THANKS~~~:71:~~~~~~~~~~
七魚有找, 終於都買返隻震宅
(雖然我唔算特別喜歡十五機, 但細個時都有全套扭蛋)

合金魂唔覺有任何消 ...
toylover 發表於 19-6-2014 07:19 PM

唔想一社獨大嘛。
到188睇過實物, 顏色唔算分別好大, 不過睇到鮮色左。
CTMA "Explode Rice" selling these for 6 fish 8 grass now

Bought mine for 7 grass before... feeling a bit "dum spring" tim...:42:
回復 128# davehammer
唔緊要啦都只係爭兩草, 就算你個價都已經物有所值啦, 你早玩D喎, 如果遲D又再有地方平多兩草, 唔通你又 Dum  多次 Spring 咩, 你dum 得幾多次
回復  davehammer
唔緊要啦都只係爭兩草, 就算你個價都已經物有所值啦, 你早玩D喎, 如果遲D又再有地方平多 ...
kinis 發表於 23-6-2014 11:10 AM

照字面睇七草就買到應該係開心到失控絕後,但我反而有興趣想知佢盒3.8薛安白羊交收咗未。
回復 130# iorik
師兄佢都只係打錯字, 唔緊要啦, 我只係擔心一陣又平多兩草仲有幾多春可以 dum
回復  iorik
師兄佢都只係打錯字, 唔緊要啦, 我只係擔心一陣又平多兩草仲有幾多春可以 dum
kinis 發表於 23-6-2014 02:32 PM

中哂笑咗,如果佢第一版訂價買,要切都似。
想問下改良版,ins重有無得賣,幾錢?