Toysdaily 玩具日報

樓主: herculesanakin

[Hot Toys] Hot toys MMS244 The Amazing Spider-man 2 Spider man!

話不能這樣說,你俾唔起錢就話d俾左錢的係傻仔,到時如果出貨,個價又俾人炒起唔通人地又話你之前唔訂正傻 ...
emilykls 發表於 16-4-2014 08:50 PM

非常同意
鐘意件玩具自然就會去原價買
但下下計住個價,驚件野會跌幾百/等佢跌價先入手既
咁成件事已經變左質
話人落訂係傻仔果位師兄,請問你係收藏玩具,定係炒賣玩具??
我覺得今次做實驗, 整隻冇頭雕又咁既價多唔多人買。

其實依家好多人都對HOTTOYS冷腳左好多, 至少,好多普通玩家都唔會隻隻入, 嚴選或冇玩。

再睇睇阿虎放貨就知,好多都慘淡, 平左都有價冇市了

我以前隻隻都入,個人覺得個熱已經冇左, 唔會為買而買,  鍾意就入, 唔需要話人傻仔什麼, 始終每個人鍾意既野同價值觀好唔同,
所以鍾意就買, 唔鍾意就有佢~希望大家開心玩玩具~
鍾意的係蜘蛛俠而唔係個演員 冇頭雕冇問題啦
頭像被屏蔽
我鐘意今勻佢對眼, 夠漫畫版feel.
超港人 發表於 16-4-2014 10:31 PM

我同你一樣睇法!依隻對眼圓啲!比較跟原註呀!:$
成隻豬豬侠頭頂個接駁位最敗筆,其它地方都OK。
小弟非常喜歡蜘蛛俠所以已訂咗,
上一隻亦有買,感覺唔係大家所講咁差,
只係想HT跟M記做法整個頭雕轉成硬膠無咗頭頂條車線位!
自問唔係傻仔,只可憐D等跌價先捨得買嘅人!
For those who appreciate those accessories would not think this figure is expensive.  

Hot toys can never please everyone and for those who think it is no heart and not worth the price with all the accessories included, just don't order and why talk so much shit!?  People just forgot why all those old figures are so expensive now because very few people preorder in the past.  For those who just enjoy picking up bargain cheap figures should just shut up and hope for more people to order instead of make fun of them.
鍾意的係蜘蛛俠而唔係個演員 冇頭雕冇問題啦
SNAKE.7 發表於 16-4-2014 10:23 PM

絕對同意:71:
我好suprised大部分朋友對於呢隻持正面的回應
對我黎講呢隻係失望既
第一係上半身紅色部分改用膠皮,好medicom既感覺
第二係冇頭雕
第三係冇頭雕但個價仲貴過上一隻!
我會等villians公佈後再決定要唔要訂呢隻……
其實新貨可唔可以都跟番個普通stand ?? 依家次次跟呢隻stand, 我唔用因為要佔用太多位置

回復 115# kenworld

無咩好驚訝嘅,有啲嘢順眼就係順眼架啦~
你嘅第一點嚟講,個人好同意.雖然我睇佢唔係膠皮,似係直接燙上去藍色布上面.
但無論邊種都係唔跟原作質感同做法.
我自己嚟講都好失望,最初以為套戲今次用咗類似質感嘅物料,但畀人提醒去睇預告就即刻熱情冷卻.
好顯係誠意同製作難度上係比唔上舊版嗰隻.

第二點我覺得好正路喎~首先個男演員本身無叫座力.
而且蜘蛛俠本身就好受歡迎,唔同Ironman美國隊長之類,未拍電影之前好多人根本唔理會嘅類別.
所以唔會有好烈嘅移情作用將真人同角色連繫一齊,而最緊要好多人有移情作用嗰個係舊版嘅杜比仔.

第三點嚟講我覺得唔可以咁計.當然靚頭雕難求,所以大家直覺覺得頭雕好似值錢啲.
但講真,最近好多廠自家出嘅衣服或者配件套裝都係三百蚊起跳.
HT原裝頭,好多時都係BID到三百前後.咁計的話只係算同價.
再加上個獨立賣二舊嘅蛇管地台(值唔值另計)收貴咗一舊水對大家嚟講唔算好難接受,
至少比起部份完全無多到配件/或者少咗配件,甚至大量件重用但都擺明居馬加價嘅(如:洛基)
呢隻貴咗少少真係唔多足以構成令人劣評嘅條件.

再加上呢個造型可以話係最最最接近漫畫設定嘅一次,比舊版三部曲更加漫畫風格,
係開正好多蜘蛛俠FANS嗰瓣,基本上只要無大過失,有正面回應一啲都唔奇怪.

P.S.唔係為駁咀而回,都唔係覺HT今次開個價同畀嘅配件令我好滿足.只係單純就你話[好suprised]呢樣嘢討論吓
回復  kenworld

無咩好驚訝嘅,有啲嘢順眼就係順眼架啦~
你嘅第一點&#2 ...
不肖生 發表於 16-4-2014 11:29 PM

有個句講個句, 師兄. {:1_205:}
冇頭雕都$1390....同埋個感覺膠咗好多,真係睇定d先算
多數唔訂了
非常同意
鐘意件玩具自然就會去原價買
但下下計住個價,驚件野會跌幾百/等佢跌價先入手既
咁成件事 ...
加藤雀 發表於 16-4-2014 10:14 PM

有人會用多幾粒鐘時間賺多一千,亦有人用幾粒鐘時間慳一二百,咁就要睇下能力同選擇喇!