Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] HOTTOYS 1/6TH SCALE CAPTAIN AMERICA (GOLDEN AGE VERSION) COLLECTIBLE FIGURE

頭像被屏蔽
上面位師兄記錯咗!
其實隊長穿著套新戰衣由總部逃走出來!
之後換咗便服去咗醫院遇返黑寡婦!
所以新戰衣比隊長收埋咗!
上面位師兄記錯咗!
其實隊長穿著套新戰衣由總部逃走出來!
之後換咗便服去咗醫院遇返黑 ...
toyman 發表於 8-4-2014 09:48 PM

師兄,思維好清晰呀
回復 382# toyman
以我記憶隊長都係著住新服出走,所以有點無故去偷舊服之感,當然睇得興奮就得啦∼
睇完套戲, 發覺最想擁有係便服版本, 其次係新制服, 雖然最後大戰係著舊制服打, 但依然冇興趣入手~
按劇情又未必同第一集件衫一樣
個展覽可能喺隊長破冰前已經有
故事入面美國隊長失蹤後已經成為 ...
iwillneverlose 發表於 8-4-2014 08:22 PM

無錯,個博物館可能係破冰前已經有。
but no offence......首都ge博物館裏面居然放仿製品,就有點那個...lor...
而且二戰果陣,我又真係唔信隊長得一件制服著,所以我認為跟翻第一集套衫會比較合理(當然啦,話係仿製品,或者係第一集無出現過的“真品”都可以...)

btw,呢個golden age figure,係正ge。先唔講身形比例好,可動一定比CA1要好好多。
但至於細節位喇wor....我始終覺得CA1件衫ge層次同細節位係之後版本比不上的。

ps: e+炒到天價,癡_線。絕對唔建議後追。
回復  不肖生
當然要為出玩具啦,只係劇中佢根本冇實際需要著舊服,一直有新服可出戰∼
㼼子丹陳真 ...
船頭尺 發表於 8-4-2014 08:33 PM

都唔係ge.......雖然話就話著新制服出走。
但由頭到尾都無見過隊長有帶行李,話套新衫丟左都合理ge...

只不過係為左出玩具就一定ga喇,呢樣野唔使審。
話時話.....到依家都唔明點解隻鷹眼可以炒到咁貴...
crazysmiles 發表於 8-4-2014 03:26 PM

鷹眼造得都叫靚啊。batman個two face e+個價先嚇死人,而且two face d做工真係“好”到呢....呢個先最令人唔明。

(就係因為隻two face,搞到我batman collection唔齊章lor.....)
頭像被屏蔽
回復 387# venson8789

我覺得隊長換上舊戰衣,係為左令冬日記返自己的真正身份。
回復 364# audiokids

唔好話7款隊長,連Red skull 都咸魚番生.... 我幾個月前12魚買入,衣家16魚。
其實今隻都有野彈
今日見到實物
發覺件衫中間部分係背心設計黎
唔係ca1咁一件過
咁樣做就可以 ...
iwillneverlose 發表於 8-4-2014 11:55 PM

CA2件衫就係咁,係背心,唔好似CA1一件過。
跪求,有冇人可以放單俾me:help:
pmpm me
頭像被屏蔽
如果為咗個盾,買復仇者,有兩個
558558 發表於 8-4-2014 04:14 PM

但 Golden Age 個盾係金屬架喎....