Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手想入hot toys火坑

我初初諗住買左t800+戰損就算..可惜
葉問洪師傅話齋:唔係咁易嫁
頭像被屏蔽
我都係上個星期開始入坑...
因為身邊冇識既人玩HT,所以都係上D討論區到學野..
暫時得1隻war machine,同mark 17訂單..:44:
我自制力係咪太好?上年入左JOKER,BATMAN同貓女加一隻自組TONY,之後未買過....衣加有D想迫自己1年買1兩隻原價或以下又靚既,有冇師兄有咩好提議?
各位好,借串一問:小弟想打算入坑、後追舊款;但又擔心中sad貨要硬食,如何是好?
回復 80# CTh

唯一辦法就係o係虎虎bid已開盒check件個d,先保證唔會有sad貨
bid 全新未開盒就要有中sad嘅心理準備
Bat 發表於 18-8-2014 09:38 PM
回復 80# CTh

唯一辦法就係o係虎虎bid已開盒check件個d,先保證唔會有sad貨

多謝指教,看來得儲定銀彈了。
我都係剛剛入坑
而家手上得33,42同剛入左隻7,有張3既訂單
只係想追多隻20就收手
等HT出一D有質數既IM先會再入手
好彩我只係對IM有興趣,其他完全無興趣,我都叫忍得手(話哂都千幾兩千一隻嘛)
想解毒睇多D呢度D怨氣post 或者有效架
乜乜出哂手頭上D單就say goodbye 呀
乜乜又貴又小佩件呀
乜乜大貨走哂㨾呀
乜乜QC差到點做龍頭大佬呀
睇多D呢D發言可能會解到毒架{:1_374:}

leung1908 發表於 20-8-2014 05:34 PM
我都係剛剛入坑
只係想追多隻20就收手

Mark 20 其實麻麻, 黑金又唔夠金, e家個價仲超貴...唔值
roy9042002 發表於 20-8-2014 11:43 PM
Mark 20 其實麻麻, 黑金又唔夠金, e家個價仲超貴...唔值

我都知個價唔值....不過我見過實物...無想像中咁差
如果而家唔追...可能遲D唔捨得追啦~~!!
leung1908 發表於 20-8-2014 05:34 PM
我都係剛剛入坑
只係想追多隻20就收手

我怕你一入坑門深似海,不能自拔...嘿嘿! 因為本人就是活生生例子...嘿嘿!:)
anyway,歡迎你入坑嘅!{:1_220:}大家交流!
leung1908 發表於 21-8-2014 12:32 PM
我都知個價唔值....不過我見過實物...無想像中咁差
如果而家唔追...可能遲D唔捨得追啦~~!!

係呀,師兄! 我都係咁諗,所以都入咗隻,收歸其下,怕遲吓好難買!
不過隻衰嘢又幾好...個人觀感,絕對可以值得擁有,一個字: 掂!:^
ChiuJai 發表於 21-8-2014 01:15 PM
我怕你一入坑門深似海,不能自拔...嘿嘿! 因為本人就是活生生例子...嘿嘿!
anyway,歡迎你入坑嘅! ...

師兄你好
我自問好忍得手既....應該唔會儲齊...因為唔係隻隻鍾意
除非有人放一個超超抵價先會考慮囉
ChiuJai 發表於 21-8-2014 01:20 PM
係呀,師兄! 我都係咁諗,所以都入咗隻,收歸其下,怕遲吓好難買!
不過隻衰嘢又幾好...個 ...

唉....而家好十五十六囉.....而家三千幾....再遲D如果四千就真係完全唔捨得