Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手想入hot toys火坑

回復 60# 路易少尉

由讀書到出社會工作,我都有儲開錢,唔係無錢,係屋企唔夠位,老婆又唔俾我放在玻璃櫃以外的地方,所以2個Defolt櫃已是我的極限,到時有新野,一係擺迫D,一係賣D舊野,一係搬大屋 (呢個要十年後吧...)。
師兄你個女皇娶咗過門未?女友同老婆對於你自己買玩具既數量會有好大分別…對於呢句「你鐘 ...
wing1123 發表於 19-3-2014 01:54 PM

娶咗喇{:1_211:}
娶咗喇
A21 發表於 19-3-2014 02:36 PM

恭喜師兄娶到個明白事理既內子:71:
回復 62# fishnchips

要取捨先至困難,空間真的有限……
其實買黎冇得好好擺, 成排walking dead, 講真都係為買而買冇咩意思
回復 66# mj23

屋企細,無計。好過d人放倉....
我都同自己講,有一隻ironman mark 7 就夠啦

二月買左第一隻MK7,
點知變左10隻..........
痴線!!!
當年入坑係佢地既軍事系列:shy:
再到電影系列{:1_223:}
有D買左從未玩過,都係為買而買,人有我有{:1_218:}
已有50隻以上,未計其他品牌:sad:
我入坑一年, ht只有mk4 gantry, ip, mechanic and workshop, 算自制能力好高啦{:1_203:}
(當然同我屋企地方有限and有海關限制入境有關~~:67: )
入坑一年半。 因為DX12。後追勁貴{:1_195:}
之後玩兵人。
自組x1 現貨x1
黎緊有張雷神單。
驚買得太多會減少對人偶的興趣

其實覺得hottoys靚d但兵人好玩d{:1_211:}
夠定力先好跳落去.
否則你以後不用去旅行才真!!!哈哈{:1_199:}
賣唔去果d有時有現貨:78:
Ching 你買左第1隻之後會一直中毒係咁買啦:help:
我上年開次中毒之後入左15隻,有10張單仲等緊貨:time:
一入這坑!深似海!師主三思!
當年我買隻iron man mk3,以為買完會唔再買
點知就買晒成隊avengers,仲有蜘蛛俠,再加愛國者同mk42

記得最重要係嚴選,做得唔靚,做得唔好,做得唔似,一定唔買,唔係會破產
好似隻雷電咁,咁低可動性已經skip左,仲有千萬唔好落iron man坑,入左去出唔返黎{:2_302:}