Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手想入hot toys火坑

回復  吃喝玩樂

勸你唔好上咁多網,否則呢句無效

"我應該唔會後追⋯"
ilove12inch 發表於 13-3-2014 02:02 PM

不能同意更多, 呢度好多師兄, 都曾經講個呢句.......................後來.......{:1_198:}
IRON MAN 我就係入左隻MARK7之後 其實只係想追返MARK1-7 到依家都仲差兩隻都仲追緊 但後追既價錢真係貴到無朋友 小心丫師兄!:75:
由百幾ニ百元,現由仟幾至ニ仟幾或便甚!!!越買越貴,玩玩具這條真是不歸路!!!三思・・・C兄
小弟入坑2年 主打ht 同m記 不過加埋先15隻,無中im 毒,得一隻mk7 就收工
無後追,無狂掃,自制能力都算係 ...
hoho10120998 發表於 13-3-2014 04:05 PM

師兄咁利害!我都係三年多!以有三十隻有多啦!
師兄咁利害!我都係三年多!以有三十隻有多啦!
sunnyfatb 發表於 13-3-2014 10:20 PM

小弟入坑4年 主打ht既Batman & Ironman. 吾計BatMobile等巨物、Total都係18隻:57:
不過手上仲有吾少単。。。
我入坑10個月,已有40幾隻HT,仲有5張單在手(Alfred, MK42, IP, Thor 2.0和Whipslash) 。係頭個幾個月買得多,後追返d舊野,全部ironman和batman,其他野好少訂。我當初都同自己講,有一隻ironman就夠啦。
我入坑8個月 8 隻HT, Batman 1/6 , 1/4 ,1989 batmobile ,Iron man war Machine2 , Tony stak Workshop , Mark 7 ,T2 Battle damaged, Captain American.仲有6張單.
"我都同自己講,有一隻ironman mark 7 就夠啦。":x
回復 37# fishnchips

師兄如何Display果40多隻FigureS????
我淨係買Ironman,而家有 Mark 7,Mark 21,Tony 潛入版同Milk 嗰隻,重有四張單,只有Mark 7係後追
我入坑10個月,已有40幾隻HT,仲有5張單在手(Alfred, MK42, IP, Thor 2.0和Whipslash) 。係頭個幾個月買得多 ...
fishnchips 發表於 14-3-2014 02:58 PM

師兄, 我又係只好IRONMAN, BATMAN...........
我上年入坑, 冇後追........但係手上既單.........就6,7張....

講句笑, 呢個POST 好似變左一D 風月板, 講述當年返東莞搵女女.....搭沉船既POST....:67::67::67:
最緊要係要識得量力以為,唔好俾人講兩句就忍唔住走去訂
我4年前第一次買HT,而家都係得8隻12",真係好鐘意先買

:)

{:1_209:}{:1_232:}

未入坑既,就最好即時忘記買12吋人偶玩為好,小弟由Ht小龍開始12吋生涯,跟住後追Mark6之後我同自己講12吋同佢可以拜拜,點知有見到亞基拉出金田及電單車有忍唔住買埋,跟住有學人玩自组及學噴色,到現在起差唔多有60隻12吋,仲未計啲訂單,所以未入坑既師兄,真係可以忘記佢既就忘記佢,當無事發生過,照常生活,真係忍唔到既就歡迎閣師兄一同入坑,轟轟烈烈咁玩盡佢,因已經返唔到轉頭:80:
人人毒我...我毒人人...{:1_199:}
回復 3# wan1212pk

我就等一年半戴後無哂興趣,即如電影上映好想睇,但到出 DVD 就唔想再睇。