Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我對Hottoys的迷思...

我想講點解啲人一味響度鬧HT越出越貴!唔通要年年同一價錢或減價先啱?究竟知唔知衣食住行同埋 ...
mansit 發表於 13-1-2014 05:19 PM

我同意大部份你觀點
但我要鬧係千幾蚊玩具係咪可以做好D,最基本係跟電影原著,而唔係翻用一D都唔似既舊模
對不起你覺得夠,只源於你無知,井底之蛙,你真係無諗過,要造到你要求的成品 figure,究竟要幾多錢?當然 ...
hk小文 發表於 13-1-2014 02:18 PM

好有趣,講到ht差唔多倒貼畀你出隻p仔咁,
不如叫ht唔好出咁多figure啦,怕佢出一隻蝕一隻錢畀我哋呀。
又講返elder predator轉頭一事吖,既然講到ht出figure成本咁貴,
我哋去訂新版頭p仔時使唔使又另外補貼一舊錢佢改呀﹖
依家玩家唔係要求隻公仔有血有肉,皮膚自己有濕濕地手感,
劏開流螢光血,網衫識隱形,依家只係想一換一,換個好少少嘅塑膠頭,
你都話玩家對ht強人所難,誰不知ht轉頭就同你做個新頭出嚟,
會唔會反而係有人太低估ht能力同高估成本呢﹖
HAHAH~
TD 惡人出現, 未過年就想搵人開年:38:
好有趣,講到ht差唔多倒貼畀你出隻p仔咁,
不如叫ht唔好出咁多figure啦,怕佢出一隻蝕一隻錢畀我&#21707 ...
chshting 發表於 13-1-2014 05:25 PM

條傻仔一句話你文化差就深潛
妙絕,妙絕。
卻不知道自己錯字百出,連囗語造句都累累贅贅:38:
我认为玩开HT的玩家都是理智的,认为个版同个价钱成正比或过到自己果关就落订,反之就考虑或放弃,就elder来讲,玩家有意见是基于Ht以往的成绩来判断佢地是可以做得更好。
回復 75# mansit

我明你意思,麥記、MTR、水電,樣樣每年都加價,HT唔加價先唔正常。
回復 77# chshting

Ht重出新頭後,班惡人就消失了°°°°°°
要落訂幾多對我呢啲真係買家唔炒既都冇咩影響.
只要唔係貨不對辦同隻demo差唔多, 唔中sad,HT 都算係咁, 至於價錢貴等等問題都係你情我願, 呢啲都唔係必需品冇話一定要買. 睇完demo唔掂都仲要買, 就係自己問題.