Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 我對Hottoys的迷思...

As someone from Hong Kong, I am very proud of Hot Toys. They really become a households name, the leader of the one-sixth scale figure industry.
However I hope they will keep improve their per-order/production procedure and pricing strategy - their figure price is rising dramatically in the last four years.

Sometime, waiting for over 10 months for our perorder figures is simply too much!

當然最後又有人說討論區不可以討論的嗎?但那些真的是討論嗎?說成是謾罵甚至人身攻擊也不為過吧?然後便扮可憐說不可罵 HT,事實是每次也罵足七、八版以上!這裡的討論就像討論一套戲,舉例是黑超特警組,大部份討論罵那個洗腦器不合理,所以套戲就是垃圾,導演是廢物!有人說那些特技幾好呀!那你便是死忠打手!總之戲就是垃圾!
小文,好簡單問你一句
elder predator 2.0未改同改後頭雕,你要邊個
咪答我唔鐘意唔好買,因為奶臣得佢有
講到尾 D人買玩具就唔應該諗 升定跌.... 唔通我出街買個風筒返黎 返到屋企就係到諗升定跌咩
不過點解D人會有咁的諗法, 我估係 時間值 和 金錢的問題。(用經濟學解釋)

如果件貨係即買即用的根本就無這個問題
但係 近一兩年出貨時間越來越慢, 品質越來越濫。(我拿返以前D投名狀D衫出黎睇) 真係正的。
價錢係以前的2倍以上 ( 點計都無兩倍通漲掛) , 咁作為鐘意玩玩具的人, 條氣咪唔順囉
小文,好簡單問你一句
elder predator 2.0未改同改後頭雕,你要邊個
咪答我唔鐘意唔好買,因為奶臣得佢有
wolf_predator 發表於 13-1-2014 09:55 AM

你從何而知拉臣得佢有?而家究竟係無廠肯出定真正買斷個拉臣呢?
還有,一隻半隻是不用拉臣的,你咁高要求大可找個造型師幫你造一隻百份百合你要求的 P仔,但最好唔好用番 HT d件啦!
還有,一隻半隻是不用拉臣的,你咁高要求大可找個造型師幫你造一隻百份百合你要求的 P仔,但最好唔好用番 H ...
hk小文 發表於 13-1-2014 10:12 AM

你都short short地
成部影印機咁,之前我開post叫HT改頭雕你又係用返上面段野回我
仲有e家HT淨出一隻半隻咩?Whole series wo!
有冇買斷大家心照,否則EB, NECA點解出唔到/唔出1:6 Figure
打手都要有新鮮感,創作同與時並進既!
你未答我!

elder predator 2.0未改同改後頭雕,你要邊個!
咪答我大可找個造型師造一隻百份百合你要求的 P仔呀

我的意思是,你咁高要求,咪唔好旨意 HT .自己找人造隻百份百合你心意的,不是更加好嗎?你咁愛佢一定肯附出格!咁何解 HT 未出之前無人出的呢?心照就是事實?
咁何解 HT 未出之前無人出的呢?心照就是事實?
hk小文 發表於 13-1-2014 10:54 AM

唔好轉移話題啦,我唔係問緊根源問題
依家講緊HT霸住馬桶唔屙屎(唔改善,重用頭雕,要少先改)
佢買得奶臣,就有責任做好
否則奶臣意義何在?
你未答我!

elder predator 2.0未改同改後頭雕,你要邊個!
唔好轉移話題啦,我唔係問緊根源問題
依家講緊HT霸住馬桶唔屙屎(唔改善,重用頭雕,要少先改)
佢買得奶 ...
wolf_predator 發表於 13-1-2014 11:03 AM

你都好得意,唔答人問題,但就廹人答你?這就是你的風格?道聽途說就當真?你連邊個講你聽你都講唔出,你就當真?咁我答你,兩隻都唔買,ok?咁你又會不會答番我呢?
我的意思是,你咁高要求,咪唔好旨意 HT .自己找人造隻百份百合你心意的,不是更加好嗎?你咁愛佢一定肯附出 ...
hk小文 發表於 13-1-2014 10:54 AM

你都幾好笑
有錢會有人5想搵,人地出5到就梗係有原因
EB出18吋,NECA出8-9吋 or 18吋as well
如果間間廠都出同一電影系列同一size
根本係全部攬炒
其他廠唔同size好明顯係有特別原因,唔洗心照(已回答你)
另外你話搵造型師雕一隻就顯得你更無知,如果咁易搵HT唔洗留人啦,出面雕得一係MK一係就肉肉酸酸,你到底有冇見過?
既然FOX信得過HT授權,HT就更不應該得過且過重用頭雕

到你答我

我咪答左兩個都唔要羅!但好奇怪 medicom先前又有出過1/6 P仔羅。
咁你即係斷估當真?要不要我介紹一個造型師給你?百份百合你要求,問題是你肯附出多少。
我只係覺得,大家討論一個永遠唔會有答案的事,有趣。
好可怕,原來講ht一隻嘢唔好說要自另搵高手做過隻,
豈不是TXB唔好睇又要自己開一間電視合,地鐵服務唔好又要自己開一間,
地產商起怪則樓唔好用又要自己起一棟滿意…
唔好講HT冇能力做好佢,elder predator一事已經見到ht一早有能力改好佢,
如果唔係點會一兩星期時間就有改好嘅新頭出﹖
我咪答左兩個都唔要羅!但好奇怪 medicom先前又有出過1/6 P仔羅。
咁你即係斷估當真?要不要我介紹一個造型 ...
hk小文 發表於 13-1-2014 11:30 AM

Medicom個陣拎曬P系列黎做?你肯定?定你又斷估當真?
我E家係玩玩具,唔係玩雕像
既然HT拎得奶臣就應該做好比玩家
我諗你分唔清玩具同藝術品既分別