Toysdaily 玩具日報

查看: 20025|回復: 81

[玩具攝影] 魔動王 - 風飄俠登場!!!

2013年11月魔動王 - 風飄俠終於都推出了............今次風飄俠係原祖3主角的最後推出機體, 外型及設計與以往都差不多, 關節同樣最令人擔心..........:80: 雖然原祖系列已有所改善, 但今次風飄依然會出現手軟的情況...............講真沒什麼特別驚喜...........:38: 只為儲齊主角3子便可以出坑了...................終於完成魔動王系列了.................:78:

BOXART沿用系列設計~

包裝內配件一覽~

先黎魔神頭部變裝~

同樣配有魔法陣地台~

變回人型模樣~

魔動王3子合照~

頭像被屏蔽
多謝師兄分享靚相! :71: :71: :71: 也恭喜師兄這系列出坑了 (暫時性, 天曉得日後會否出隻9邪神/太陽王......) :64:
多謝師兄分享靚相!    也恭喜師兄這系列出坑了 (暫時性, 天曉得日後會否出隻9邪神/太陽王..... ...
mythsgod 發表於 10-12-2013 10:27 PM

THX, 不過相信都堅出坑了............事關d關節真係..........唔想講............{:1_237:}
頭像被屏蔽
THX, 不過相信都堅出坑了............事關d關節真係..........唔想講............
ray文 發表於 10-12-2013 10:30 PM

當作圓了一個兒時夢:handshake: , 純擺放, 感覺便會完全不同的了 {:1_220:}
當作圓了一個兒時夢 , 純擺放, 感覺便會完全不同的了
mythsgod 發表於 10-12-2013 10:36 PM

其實我宜家就正是這樣, 不過實在沒有地方了............所以一定要出坑喇~:sad:
謝分享 ~~
這個兒時蠻喜歡的,不過不知為何現在沒感覺了~
(但係魔神英雄傳仲係好鍾意 ~)
老實講之前三隻超級系,見好多師兄都話QC和關節問題已經妖到燒晒喇叭,仲要成隻全膠宴兼企唔穩都要賣五魚幾先拎得走,當初真係掙扎左好耐,最終敗在兒時情意結之下,先入隻超地隱,及後超水超風都係邊妖邊買,諗住儲夠主角三子就斬纜算了(相信好多師兄都同我一樣諗法);
之後公佈出普通地隱,又係掙扎左一輪,驚住若果今次再唔買普地隱,一陣又好似早幾年壽屋出的普地隱咁,後追個價被炒到飛起,終於因為見隻普地隱個價較超級系便宜,所以買左:51:
但近兩期普水和普風就無買了,主要原因普水和風的造型和超級系有好多地方都差不多(相反普地因紅色機變成超級系白色機分別較多,所以只入普地),加上近期SR合金巨靈真三一和帝皇隻隻重手QC表現超水準,所以寧願把同等價錢拎去買SR合金了。{:1_214:}
多謝分享呀RAY兄。
我只係入左超級系列,依家等埋邪動王就出坑
舊三子我仲未入,希望遲啲開倉見到佢地 {:1_197:}
原祖嗰三隻.我只有地隱俠.其他嗰兩隻冇入:47:.除左超級係嗰三隻....
老實講之前三隻超級系,見好多師兄都話QC和關節問題已經妖到燒晒喇叭,仲要成隻全膠宴兼企唔穩都要賣五魚幾先 ...
ericlai58 發表於 11-12-2013 02:01 AM

我入左一隻原祖地隱,純粹象徵性入手,事實係好睇唔好玩:o
同意將同等金錢進貢其他野好過.......
謝分享 ~~
這個兒時蠻喜歡的,不過不知為何現在沒感覺了~
(但係魔神英雄傳仲係好鍾意 ~)
Kuuga_iwsp 發表於 10-12-2013 11:05 PM

me2呀, 所以先會入坑...........不過入晒3子算了.............:)
老實講之前三隻超級系,見好多師兄都話QC和關節問題已經妖到燒晒喇叭,仲要成隻全膠宴兼企唔穩都要賣五魚幾先 ...
ericlai58 發表於 11-12-2013 02:01 AM

其實起初我都係咁諗..............點之一出了普地又忍唔住, 幸好關節算有少少改善..........最後都係決定入晒3子算了........其他咩邪動都算了...........:(
呢個系列我係買情意結 已經唔理佢d關節係出成點了... 買咗開盒扭兩三下入櫃 完...
多謝分享呀RAY兄。
我只係入左超級系列,依家等埋邪動王就出坑
舊三子我仲未入,希望遲啲開倉見到佢 ...
samuel2 發表於 11-12-2013 09:06 AM

客氣啦samuel兄...............我入完超及普通3子算了.................{:1_220:}
p.s. 岩岩精粉開完倉有地水各3魚呀.................你錯過了呢.....
請問軟手問題仲有冇...