Toysdaily 玩具日報

查看: 10344|回復: 16

[個人收藏] 可動戰士 - 百式

好多年前入手既一隻百式 買左返黎都唔係太想開封... 大家都知道渡金是隨著年月會去色既  而且依隻有報告話一兩年就會... 不過儲左都差不多十年了 今日終於忍唔住攞出黎影一下:77:

雖然有些人講可動戰士質素唔好 不過依隻百式個盒出得唔錯 當年佢減價我先入手既:73:(那些年 魂合金既超獸機神不用1000大元~) 買個間葵芳玩具鋪都摺幾年啦

內盒唔係用百寶膠 有些特別 應該渡金才用這種方式吧?

無開封 所以仲放到咁既顏色:52:

可以用上百年   唔計渡電部分:no:

叫做可動戰士 可移動既範圍非常之大~

咁既動作都做到:shiny:

細看內裡既關節

百式當然要有大炮啦!!

米加粒子炮張開 Z中既戰積...打不破朱比多利斯(小傷) 一大堆加撤C...

最後一張 跟隨潮流~ 百式:我也可以!!
百式
我的還在沉睡
師兄當年幾錢入手:D
Support~  我買左膠膠系列無入呢隻... :$
支持:71:需丿我冇入,但係好想要:63:
no oxidation?????
師兄當年幾錢入手
DGG-XAM1 發表於 23-10-2012 03:43 PM

我無記錯三百以上 即係話依舊「鐵」同依家魂ROBOT差不多:love:
no oxidation?????
Gundam@EFSF 發表於 23-10-2012 08:47 PM

就係怕垂化我先好好「收藏」住 佢見光夾埋唔知有無一個鐘:49: 但仔細睇佢係有D粒粒... 但係網上面見到其他人既百式 依隻算係咁啦
就係怕垂化我先好好「收藏」住 佢見光夾埋唔知有無一個鐘 但仔細睇佢係有D粒粒... 但係網上面 ...
高松 發表於 23-10-2012 22:34

http://blog.yahoo.com/_UBGVPG26IS6LNWYH7GOIBNWFGA/articles/11617
:70:
Gundam@EFSF 發表於 23-10-2012 10:41 PM

:ice:我見到我隻小腿個度有一D 但未到咁嚴重... 我買個時已經有聽到垂化問題 所以先一直「收藏」到依家...:cool:
Support~  我買左膠膠系列無入呢隻...
darknight 發表於 23-10-2012 07:19 PM

膠膠系列係MIA? 我記得成型既百式 除左GFF既百式改 仲有MIA EMIA 同埋依隻可動戰士 但如果話最型就係依隻(但係唔適合拿上手玩 亦不適合擺設 只適合收藏:handshake:) 另外三隻我覺得EMIA出得不錯 GFF顏色也很好 MIA... 我當無見過:Q
nice photos of a nice toy.  support.
可動戰士,我印象中只出了3,4隻就斷了,當中首彈的Z GUNDAM更是不堪入目的......
可動戰士,我印象中只出了3,4隻就斷了,當中首彈的Z GUNDAM更是不堪入目的......
vitamilk 發表於 24-10-2012 12:27 AM

Z仲有泰坦斯樣式... 個時都十五十六買唔買 最後都無 無計錯當年價錢4字頭到

可動戰士應該有依幾人隻:高達 渣古吉姆 Z ZZ 百式 TURNA

之後SEED跟SEEDD出合金又是另一回事了...
回復 3# DGG-XAM1

當年最貴六魚,算係貴價好物。