Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 魂展會場版貨品~香港返貨情況

炒到咁嘅價, 當然有現貨賣, 就係怕佢退訂攞黎炒, 大部份鋪返埋今日所謂大貨, 所有價錢就見 ...
bryankai 發表於 5-11-2013 10:40 AM

隻獅子同MB唔係都係魂限咩???
點解隻獅子變左通販???
魂限點解會有「每日限時限隻魂限」呢樣野???

SR唔駛諗返大貨會平,根本就係唔夠貨...
要平就等佢港魂開,到時同人鬥快禁仲好...

上年會場限定後,日本只得抽選,但香港全部出魂限...
今年會場限定未完,獅子同MB已經講左日本係魂限,其他暫時抽選...
但香港魂限好大機會會有,所以高唔高追就睇你有幾愛...
等待日魂公佈中
等等等等等等等
隻獅子同MB唔係都係魂限咩???
點解隻獅子變左通販???
魂限點解會有「每日限時限隻魂限」呢樣野???

...
小堅 發表於 5-11-2013 10:52 AM

我所講"每日限時限隻"咪就係你所講"同人鬥快襟".
我所講"每日限時限隻"咪就係你所講"同人鬥快襟".
bryankai 發表於 5-11-2013 11:26 AM

同人鬥快就係鬥一日...
第二日都冇呢個機會...

頑皮仔今次對佢有點失望, 隻魂展Extia T-A原先佢話會有貨賣街, 我以為佢派齊哂先前落左訂嘅人先賣街, 點知佢未派齊就抽起部份賣現貨, d人問佢就話咩先到先得, 最快星期五會返齊, 咁點解唔星期五d貨先賣街呢? 唉, 仲講到自己好委屈咁.
正常應該係定左先取, 不過定左個D又未必即時取貨, 佢可能又知夠貨, 所以先到先得賣左手上D貨, 唔好頂住D位, 再番大貨先俾客.

如果我手有單, 去到話要等, 我都會唔高興, 浪費答車時間, 所以我一般定左都打電話CONFIRM下.

不過佢地咁做, 消費者一定唔LIKE.:38:

頑皮仔今次對佢有點失望, 隻魂展Extia T-A原先佢話會有貨賣街, 我以為佢派齊哂先前落左訂嘅人先賣街, ...
bryankai 發表於 5-11-2013 12:54 PM
啱啱先睇佢個葉落Post
真系為難(委)佢

(我不嬲講野曲過曲曲薯片)

講下野之前先說大家最緊張的 , 已訂貨的各位請放心 , 本店買夠晒架啦 , 不過就未可以全部聽日交收晒 , 敬請見諒!

講返今年魂NATION , 其實同以往一樣都係咁好多人排 , 不過今年就由往年國際大機場變成徹徹底底的羅湖城 ,

而最估唔到賣得最快既會係SRC萬能俠 , 亦估唔到METAL BUILD 會變成受注限定(本人很開心的) ,

因為本來今年第二日(安排人腳之誤)朝早七點後發覺 90%會變成上年一樣俾唔足數訂客 , 最多一人一隻 ,

好彩最後因受注關係 , 由第一晚30000YEN都有人即決 , 變左第二晚開始上網23000YEN 可以BID到大量 , 只需蝕少少便可足夠給全部訂客 ,

所以大家唔好意思 ~ METAL BUILD本店會同時賣現貨的 , 星期五會到齊的 , 而之前會用先到先得方式取貨 ,

而其他商品已於昨天陸續到達 , 星期三到齊才會SEND SMS , 明天(11/4)除METAL BUILD 外 , 7成商品亦到達可取 ,

經過埋今次 , 下次魂展只收少少訂好了…始於本小店無能力請咁多人突登黎日本買貨 , 只有能力幫大家爭取合理少少既價錢~謝謝!!!!

**頭先食飯仲要周圍兜去收貨…><
正常應該係定左先取, 不過定左個D又未必即時取貨, 佢可能又知夠貨, 所以先到先得賣左手上D貨, 唔好頂住D位, ...
馬仔 發表於 5-11-2013 01:27 PM

但呢個情況d人淨係插一樓唔call客但又賣現貨:x
賠本生意都做。。真係玩家之福

我唔想佢無錢賺,所以無幫襯過{:1_228:}
回復  AK30

之前個yahoo拍賣比賽佢話&#25886;冠軍的話其中1萬獎金會捐晒俾慈善機構, 咁依家冠軍就&#258 ...
低能加爾 發表於 5-11-2013 12:49 AM

原來有1萬銀,唔怪得乜都擺上網做網店唔做街客啦:x
娛樂大眾先夠偉大
笑點滿載,花生友至愛

賠本生意都做。。真係玩家之福

我唔想佢無錢賺,所以無幫襯過
ava03042003 發表於 5-11-2013 01:35 PM

"先到先得提貨"又有現貨賣.....即係叫返office工ge吾駛來,等最遲果批...

跟訂單次序派貨是常識..遲訂遲提貨甘心命抵....
"先到先得提貨"又有現貨賣.....即係叫返office工ge吾駛來,等最遲果批...

跟訂單次序派貨是常識..遲訂遲提 ...
takeshi 發表於 5-11-2013 02:54 PM

對極!! 比著我會接受分批取貨, 始終訂野有先後次序, 亦明白佢所講唔係咩大鋪, 唔能夠頭幾日返齊貨, 但至少應該返到幾多都比左訂&#22000;班人先, 我其實好少幫親佢, 不過見佢近排&#21946;FB講到自己天使一樣為大家, 之後就有班民眾感激流涕, 唔睇清楚以為佢有米派, 所以近排特別留意佢, 點知....又係得個"講"字.

訂&#21655;MB尋晚去到話&#25886;哂,但有現貨買,感覺好差。
開訂果日等左兩個鐘頭二十個,如果星期三出到去又無,星期五再出去嗎?
咁得閑一星期出三次旺角嗎?應該順住訂貨時間通知客人取貨,今次安排unlike !
我孤仔訂MB星期日已經&#25886;到超快飛機貨,老友頑仔訂要等到星期五你&#21874;混合貨一齊返,但賣緊聲稱係高價bid返黎蝕賣造福玩家既貨,最攪笑又唔係平過人!驚魂shop開要走&#29616;貨先,唔緊要!但係要賺咪光明正大賺囉,總要搵個佛口蛇心既藉口!