Toysdaily 玩具日報

查看: 31521|回復: 119

[分享討論] SHF 龍珠一問

最近我突然對龍珠SHF有好大興趣。暫時念住儲曬d超級撒亞人先。
不過見度街同網都好似有好多唔同版本。我想問下各版本的分別。
如果錢不是考慮因素,買邊個版最靚?謝謝
最近我突然對龍珠SHF有好大興趣。暫時念住儲曬d超級撒亞人先。
不過見度街同網都好似有好多唔同版本。我想 ...
marskeiko 發表於 11-6-2013 01:19 PM

如超級撒亞人計只有悟空/悟飯有兩個版本, SDCC限定版當然靚d, 最重要你這句, 錢不是考慮因素, SDCC限定版悟空14魚, 普通版2魚半, 師兄等你出手. {:1_208:}
師兄, 以下相片係我影比你參考下先!

其實最好就係買齊哂佢啦:he:

樓主或者可以參考下小弟嘅收藏~:)

回復 4# ray文

Ray文兄睇唔到你張相呀!
謝謝各位回答。雖然話SDDC版靚d,但係我想問差別係邊?
頭像被屏蔽
SHF龍珠最好一出就買,D價升得好快...尋日出去見到杜拉格斯個價,嚇q死...
EricBanana 發表於 12-6-2013 10:39 AM

比達都賣到$ !)%) ,不過要儲好一早買,後追真係...........
回復  ray文

SimonC 發表於 12-6-2013 01:34 AM

有D咁嘅事.............我睇到wor.............{:1_215:}
謝謝各位回答。雖然話SDDC版靚d,但係我想問差別係邊?
marskeiko 發表於 12-6-2013 10:27 AM

差別在於美國會場限定, 主要係上色分別靚好多~{:1_220:}
回復  ray文

SimonC 發表於 12-6-2013 01:34 AM

Bro SC , U can try try delete "cookie" first :73:
SHF龍珠最好一出就買,D價升得好快...尋日出去見到杜拉格斯個價,嚇q死...
EricBanana 發表於 12-6-2013 10:39 AM

not agree , 杜拉格斯 n SS3 Gokou issued a long time

price drop cheaper than "PB pre-order price" before :78:
如超級撒亞人計只有悟空/悟飯有兩個版本, SDCC限定版當然靚d, 最重要你這句, 錢不是考慮因素, SDCC限定 ...
taifat1975 發表於 11-6-2013 02:32 PM

SS Vegeta :73:
不過見度街同網都好似有好多唔同版本。我想 ...
marskeiko 發表於 11-6-2013 01:19 PM

儲曬d超級撒亞人先- SS Gokou (sdcc), SS Gohan (sdcc), SS Vegeta, SS Trunks, SS3 Gokou  
total 7 version now
各版本的分別 :
colour only , sdcc version better ,
Japan ver expensive than HK , HK version expensive than US version
Normally Qc are same  
如果錢不是考慮因素,SDCC 版最靚
easy to see colour different in Bro Raymond 's photo :71:

only SS Vegeta n SS Trunks have brown box packing

if havent money problem , Suggest U buy one more SS Vegeta
use the body + Trunks head :$
not agree , 杜拉格斯 n SS3 Gokou issued a long time

price drop cheaper than "PB pr ...
S20081997 發表於 12-6-2013 12:06 PM

咪係...
出左咁耐
當初大家又插到呢個系列上天花板
又唔入貨又無人買
到而家貨少當然會貴啦

TRUNKS 當時一出跌穿招股價架
SS3 無跌穿... 但現貨都好平