Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] RoboCop: 1/6th scale RoboCop Collectible Figure

回復 181# Eddie82

十分神似 :DD  :DD
回復 148# movie_arms
無錯!除特技外,故事同氣氛都係一流,正如我到現在仲認為最好的科幻電影係1977年的星球大戰,:shy:
回復 30# 蝦您波凸

入坑資歷尚淺,已被HT進取態度訓練到懂得嚴選
回復 55# toms110

X2
MARK VII, catwoman, Barney Ross{:1_209:}

:78:我都補充兩句,上當年ROBO1既外甲真係用金屬做,所以個演員D動作先來得咁機械人FEEL,而且據佢所講都拍到好“金”下,最後我想講舊版我曾經擁用,但係因為太多問題如:油漆未乾透,鏍絲生鏽等等等~~~,如果講比例和相似度呢隻目前來講係最正架喇!不過價錢就~~~~~:ice:
不错,但是没头雕,跳过 。
我都補充兩句,上當年ROBO1既外甲真係用金屬做,所以個演員D動作先來得咁機械人FEEL,而且據佢所講都拍到好 ...
弄內洋太 發表於 31-5-2013 12:17 AM

機械人feel超正!!
回復 181# Eddie82

又回味下這位演員,上星期睇新star trek又見到他:)
我都補充兩句,上當年ROBO1既外甲真係用金屬做,所以個演員D動作先來得咁機械人FEEL,而且據佢所講都拍到好 ...
弄內洋太 發表於 31-5-2013 12:17 AM

第2集改咗玻璃纖維, 成個feel唔同晒但都係正,  今次HT個口型算係咁多隻之中最似. 一直唔買都係呢個原因. 抽咗先算.
我又撘下咀.

其實當年啲嘢好實在,以正常人七頭身比例為準,再外套甲,當然顯得比較橫.
家 ...
不肖生 發表於 30-5-2013 11:43 PM

80年代既design係另一種味道, 但都係好多經典. 反而好多新既desgin, 都係千篇一律.
但今日有冇又排到落街?
發聲有咩特別???當年幾舊的1:4 neca  都有!!!!!!!
水水的基地 發表於 30-5-2013 08:14 PM

NECA 個咀唔得.
我覺得即使呢家先第一次睇都唔會悶親, 成套戲都有文有路(第一集)
不過係 ED209 啲特技以呢家黎講太 ...
movie_arms 發表於 30-5-2013 08:25 PM

故仔係好睇唔會過時, 我指VFX, 見網上有人因為stop motion就彈, 不過條友本身都唔多識欣賞電影....只係要一味打打打.
CEO又要買新車新樓,俾個版你睇仲要等成年,咪搞

多謝HT而家做法,可以唔駛再玩