Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] RoboCop: 1/6th scale RoboCop Collectible Figure

等你好耐勒 , 雖然無真人頭雕 , 但當年入坑就係錯過左呢隻 , 點可能吾追返呢 !!! 已網上登記 !!
Hot Toys 今日宣佈推出合金系列最新作品,80年代經典科幻電影作品「机械战警」(RoboCop)1/6 比例機器戰警。

除了高水準表現的外觀之外,這一款機器戰警還將是Hot Toys 首度推出內建音效晶片的作品,將會說出電影中的6 種不同的經典台詞:

“Drop the gun, you are under arrest.”(把槍丟掉!你被捕了!)
“Thank you for your cooperation. Goodnight.”(謝謝您的合作!晚安!)
“Stay out of trouble!”(離開別惹麻煩!)
“Dead or alive, you are coming with me.”(無論死活我都要把你逮捕歸案!)
“Come quietly or there will be…trouble.”(安靜點靠過來,被發現就麻煩了)
“Serve the public trust. Protect the innocent. Uphold the law.”(服務大眾、保護無辜人民、捍衛法律)
頭像被屏蔽
係咪要等到第二集做完先添貨?
:62: 其實如果我6月5日當晚7點先去排隊訂仲有冇呢 ??
唔係VIP,已網上登記了∼
迷網中,淨係要figure or 連set ???
我只訂了18魚果隻...
點解好似又肥又矮咁概?
darknight 發表於 30-5-2013 08:51 PM

舊版ROBOCOP 的確冇而家個D IRONMAN 咁修身, 美型.
睇圖既比例好似麻麻地.... 同埋銀色既裝甲有 d 膠味
唉!又多一張訂單:42:
其實我都等緊呢隻,我睇第一集果時好細個,
唔係係戲院睇,係係親戚屋企睇LD,最記得一幕係梅飛一鎗比 ...
chinam 發表於 30-5-2013 06:55 PM

最慘連那裹都.............
回復 175# eb1815

哈哈...不過我個人覺得戲入面D甲本身已經有少少膠味:(
玩唔起Hottoys figure....
舊版ROBOCOP 的確冇而家個D IRONMAN 咁修身, 美型.
initial 發表於 30-5-2013 11:20 PM

我又撘下咀.

其實當年啲嘢好實在,以正常人七頭身比例為準,再外套甲,當然顯得比較橫.
家下電腦特技,完全憑空,鍾意就加高個人,鍾意就改關節定位,完全唔受正常物理限制.
唔係Ironman著咁大舊鐵上身,兩隻手有咩可能貼住兩脅垂直隻手丫~
件甲個肩可以做闊啲啫,Tony無理由可以甩開個肩關節移橫啲架嘛.
加上當年唔似家下興瘦興修長,鍾意講肌肉同厚重.