Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 夢想現實女神,黑寡婦

回復 117# iwillneverlose

請試吓用第三者身份睇番你之前點樣回其他 ching 既 post 先,
我都唔係想引起駡戰., 算了.

回復 118# denlomkvi

boby我覺得太瘦,真人有D肉地。件衫夠薄,關節嘅屈抽角度都幾大,不過關節嘅角位就會好明顯突左出黎,所以覺得屈膝post唔好擺太耐。同埋如果腳眼位可以郁埋就可以擺倒更多正post。
果位師兄唔係炒家,我地而家都有交流下D玩具心得。
回復 109# ssy

影得好正!!{:1_228:}但無特別効果下個人説服吾到自己話似。特別係面形同眼。。。{:1_207:}
老實話,要大貨同版一樣或者好過版嘅機會真係好難。
試想下版係嗰啲美術大學出嚟,攞你十萬八萬一個月。
佢仲可能係成個月或成個星期專注响呢隻嘅面相。
而大貨嘅工人只有幾仟蚊人工,每日對住廿幾卅隻喎!
大家認為可以係一樣咩?
其實佢有版嘅8成已經好好,有啲產品出到嚟真係只有兩三成咋!
好似老麥啲廣告咁,版超靚。到你去食變咗咩樣吖?
咁又唔見大家去投訴喎!
回復 123# BatIron

認同,我係玩玩具,唔係玩張相。
Prototype was hand sculpted by Yulli and hand painted by JC Hong, you can't expect the mass produced final production ver to be better than that. Black Widow 2.0 isn't half bad, I had the original IM2 ver and 2.0 easily surpasses it in all regards. It is not perfect and there are still lots of room for improvement but it's a damn good figure.
回復 124# qiy

如果隻黑寡婦係拎食嘅佢0﹪似都得,好味咪得。
H記係賣樣,你用老麥同佢比好似唔係咁洽當。
人地得兩三成似果D至少佢大貨同官圖一樣,無呃你。你一開始覺得唔得
可以唔買,同埋人地賣得平D。
我都知做倒8成係好好,不過呢隻無,反而塊面就尖左8成。
同埋H記近期嘅龍哥,狼人同洛基都同官圖一樣咁滯,點解其他唔得?
係生產問題?品質監控?呢D係咪H記可以控制倒嘅問題?如果只係因為佢地管理
不善而令大貨有問題,咁係咪佢地嘅問題?
而家我比張官圖呃左買左隻走樣嘅黑寡婦,喺度講個事實出嚟係我有問題?
我又唔係要H記陪番錢比我,我想佢做好D啫,又係我問題?
HT 繼續用" 有出入"既擋箭牌做生意落去只有一個後果"趕客"
" 貨價 "就不停進步 , " 質量 "就不停退步
回復 127# doyanming

咁,我冇話係你嘅問題。
我個人認為頸雕應該係用版覆嘅。
最主要係上色嘅出入啫。
你都知啲女仔化妝同唔化妝已經好大出入啦。
我相信而家嘅情況都係差不多啦...
回復 130# qiy

係啦。希望H記可以做好d,唔好再比d無化妝嘅人偶大家。
回復  qiy

如果隻黑寡婦係拎食嘅佢0﹪似都得,好味咪得。
H記係賣樣,你用老麥同佢比好似唔係咁 ...
doyanming 發表於 12-6-2013 09:26 PM

「我都知做倒8成係好好,不過呢隻無,反而塊面就尖左8成。」
>個人認為「尖左9成!」。{:1_201:}
結論係有米既等出左先、確認左Ching門D相後貴D入。Or
麻麻有米既就訂左先、吾満意就放。。

死火麥當盧d包,相,同你買個包都有好大出入:47:

笨大模型盒旁張相,同砌出來個隻都有好大分别{:1_205:}
不是隻野差!只是影得吾靚{:1_198:}
有時出去外影人像!同一個moder 吾同人影,有人影得好靚!有人影得吾靚!
吾通是個moder 問題?
回復 133# 冬暖夏涼小恐龍

我影得唔好係事實,我會改善。
隻野變左樣都係事實,只係想反映一下,希望佢會改善。

以下是toysdaily 各大大心血教學!送给各位分享!

模玩攝影技巧分享
Toysdaily
DC模玩攝影技巧分享2012- 大白底step by step!
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=175272highlight=%C4%E1%BCv%A7%DE%A5%A9

DC一樣得! 高達攝影技巧分享 (超越DSLR!)
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=92219highlight=%C4%E1%BCv%A7%DE%A5%A9

攝影技巧(04/07更新了)
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=28188highlight=%C4%E1%BCv%A7%DE%A5%A9

一比一公仔寫真
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=206367highlight=%C4%E1%BCv