Toysdaily 玩具日報

[其他] 一隻既不好玩,亦物非所值的GFF1002 MRX-009重高達(p.7 加3張鬆郁濛)

我冇玩開高達,如果呢隻亞版平的話
會入隻玩下!
我入左隻日版6魚左右
開完盒我都覺得貴,出面有人開8魚,什至9魚,真係呢....haha
非常認同樓主所講,呢隻大舊衰一d都唔好玩!

不過加埋隻RG MK2就唔同lu~~~~~~抽下 ...
常威 發表於 24-5-2013 09:44

你仲 post wor 我果隻仲未寄出黎 ar :help:
我入左隻日版6魚左右
開完盒我都覺得貴,出面有人開8魚,什至9魚,真係呢....haha
cergo 發表於 24-5-2013 10:14 AM

六魚左右!我目標價喎~
可否pm小弟邊樹入~thx
回復 49# 玩具人生

日本訂價,仲要朋友幫手送返來免運費我先買
:love:
我因為買貴左反而即刻開黎玩:)
樓主愛機心切明白的~
小生也沒有等什麼亞版, 最平, 再插等等也入手了, 係日版, 有愛沒所謂啦~ 只是沒有時間出POST啦, 而且初版時相信已有很多精彩報告了~
就像對住阿媽一樣, 沒說出口但我們還是很愛她(它)的! {:1_227:}
我個隻d手指太鬆,唔夠緊……………………
係咪用hcmpro個比例會夾d呀?
幾位ching真好文采:DD

沒出帖不代表我們不愛它吧~ 只是給它拍幾張艷照的時間都未有...:(

說到可動, 重高老弟有SCM級可動的話我當然歡迎, 但如果關節強度會不足的話我寧可保持現狀~
好一個曲線POST:58:
我隻亞版重未有,我d朋友已經毒我不如即買啦
一隻MA、隻MS....
really 不好玩, otherwise I wouldn't leave it in the center of cupboard & not playing with it for years :67:

不好玩 - each movable finger has only one articulation point.
不好玩 - the transparent parts don't have LED lighting.
不好玩 - no laser coming out from finger tips & jet holes.
不好玩 - arms can only bend 90 degrees.
不好玩 - very limited articulation in lower body.
不好玩 - waist can't be turned.
不好玩 - cockpit can't be fully opened, no trace of the 1:144 ar Four.
物非所值 - way overpriced, shouldn't cost more than a Berserk figma.
物非所值 - finish of the HK Night version should be used in standard production; this finish looks too much like a counterfeit.
物非所值 - this Psycho Gundam should include a fully articulated 1:144 Dijeh as one package.

:43:
回復 50# cergo

要咁麻煩個朋友先省果百零蚊, 我寧願香港買好過了.......

我入8舊, 預左亞版會平, 不過費事成日CHECK價了
我入左隻日版6魚左右
cergo 發表於 24-5-2013 10:14 AM

六魚貴?咁地稱俠應該值幾多?咁貴就七魚放,大把人接!
一貴二膠共三再版,不惜四撲五尋六找,竟收七百幾銀,十分大膽
十室九爆,湊得八兩七錢六分五毫四厘,尚且三心二意一等下流

:78: