Toysdaily 玩具日報

[其他] 一隻既不好玩,亦物非所值的GFF1002 MRX-009重高達(p.7 加3張鬆郁濛)

回復  原罪

這就是完成品和模型的分別...你可以任意選擇甚至改裝轉色..當然砌的過程也是一種享受 ...
老文 發表於 11-6-2013 11:56 AM

要改色,改造…

睇睇美玩區,幾多師兄教大家改造改色…
小弟都執過隻鐵甲威龍同山品式ironman…
好玩架!
回復 166# 原罪

現在我的生活環境已不可以容許我噴油或者慢慢的砌好一盒模型.相比起我小時候到中學時期就最愛砌模型..因為由零到完成果份滿足感真係好大,模型又可以拖慢來砌,相對抵玩..當時又會手油又會補畢地再磨,就係唔會影相(因為當年影相成本貴,亦唔係小朋友可以負擔得到)..大個左就用完成品影相加文字在網上分享...其實也有不同的樂趣!!:77:
回復  原罪

現在我的生活環境已不可以容許我噴油或者慢慢的砌好一盒模型.相比起我小時候到中學時 ...
老文 發表於 11-6-2013 01:58 PM

老文兄已經將以前砌模型的心機, 轉化為養育小朋友身上,
由一粒精子, 到教BB牙牙學語, 到學業有成, 到出來工作貢獻社會, 成為一個有用的人,
一樣很有成就感呢~~:)
回復 168# cliffordchan107

你咪講到我淨係得一粒"星星"呀...我大把貨架仲:53:{:1_202:}
回復  cliffordchan107

你咪講到我淨係得一粒"星星"呀...我大把貨架仲
老文 發表於 11-6-2013 02:12 PM

係咪多到可以開個 [流'星'花園?]~~:p
回復 170# cliffordchan107

唔係"流"...係"射"...唔該你講清楚..{:1_196:}
回復  cliffordchan107

唔係"流"...係"射"...唔該你講清楚..
老文 發表於 11-6-2013 02:16 PM

係ge係ge, '古有后羿射日, 今有老文射星!'
射射~~(謝謝):77:
回復 172# cliffordchan107

你首詩確係吟得好...淫得好....{:1_208:}
老文射星星星叫
阿科加美尤揉揉
回復  原罪

現在我的生活環境已不可以容許我噴油或者慢慢的砌好一盒模型.相比起我小時候到中學時 ...
老文 發表於 11-6-2013 01:58 PM

唉…我臨老先再中模型毒…
回復 174# 原罪

李小家全家小你{:1_196:}
回復  原罪

李小家全家小你
老文 發表於 11-6-2013 03:54 PM

淫人妻少妻人淫
回復 175# 原罪

咁rg應該幾啱你...唔洗點上色..噴吓消光..已經好得:77:
回復  原罪

咁rg應該幾啱你...唔洗點上色..噴吓消光..已經好得
老文 發表於 11-6-2013 04:17 PM

唉…咪就係一隻RG出事…
引到我學油手…
黎緊有隻卡碧尼…
想試鏡面處理,我買油既錢…已經半隻重高{:1_224:}
製作成本,唔計人工…已經接近一隻重高…
頂!

仲要我唔失手先得…
成品其實好好…如果唔炒的話!
回復 179# 原罪

所以買GFF重高根本唔洗諗咁多.....:$