Toysdaily 玩具日報

[其他] 一隻既不好玩,亦物非所值的GFF1002 MRX-009重高達(p.7 加3張鬆郁濛)

一貴二膠共三再版,不惜四撲五尋六找,竟收七百幾銀,十分大膽
十室九爆,湊得八兩七錢六分五毫四厘,尚且 ...
原罪 發表於 25-5-2013 01:57 AM

我第一次因為唔回文比人鬧,感覺良好...多謝大大在意這個痴線佬的post......我會好好珍惜..:77:
回復 147# b855506

咁即係你買左未?:51:
我第一次因為唔回文比人鬧,感覺良好...多謝大大在意這個痴線佬的post......我會好好珍惜..
老文 發表於 11-6-2013 08:58 AM

:p你個post咁正,緊係要入黎推下post,抽下水。

咁阿老文兄平時回覆咁用心,咁啜核,我緊係想睇你吐糟啦。
回復 153# 原罪

咁你一定要多D上來吐糟呀..多幾個我地呢D痴線佬..才顯得正常人是何等正常.呢個世界才會和平...:34:
回復 152# 老文

我係6年前就買左,玩到D關節都有D鬆
回復 155# b855506

咁......就好了:51:
回復  原罪

咁你一定要多D上來吐糟呀..多幾個我地呢D痴線佬..才顯得正常人是何等正常.呢個世界才 ...
老文 發表於 11-6-2013 10:18 AM

其實…係咪同模型無乜分別?會唔會砌都唔錯?

不過可能加埋油錢,就夠買成品。係咪有金屬件架?

回復 157# 原罪

應該比模型重手d囉!!:shy:..上色我又無咁好技術囉!!:shy:..金屬件透明件係有既但唔夠成隻野既5%囉!!:shy:..水貼我更加唔識貼囉!:shy:..有時間我不如上來幫自己d post灌吓水好過囉!!:shy:
回復  原罪

應該比模型重手d囉!!..上色我又無咁好技術囉!!..重屬件透明件係有既但唔夠 ...
老文 發表於 11-6-2013 11:30 AM

計埋人工,油錢…
呢隻重高其實都幾超值。

但入得佢…唔整返D rg,hg同佢影相,好似唔夠正…
支持痴線佬post,我都係近呢2個月先玩高達,主買rx78-2
不過呢隻都有買,一個字.....正:)

回復 159# 原罪

咩事?...係咪你叫我?...叫我出來做咩?...我剛剛比人砌完{:1_225:}
回復  原罪

咩事?...係咪你叫我?...叫我出來做咩?...我剛剛比人砌完
老文 發表於 11-6-2013 11:44 AM

{:1_220:}靚仔,我隻初高達就剩係貼左少少貼紙咋…

覺得太多貼紙太花,但D人就話係RG特色……{:1_222:}
回復 162# 原罪

這就是完成品和模型的分別...你可以任意選擇甚至改裝轉色..當然砌的過程也是一種享受{:1_203:}
回復 157# 原罪

我個人覺得好大分別,我好懶拆開盒模型見到D件咁多我就會蓋返佢算,成品一買返來即玩得同吾會散修修,玩具係要来玩,模型係要來砌,但玩具不等於模型
回復  原罪

我個人覺得好大分別,我好懶拆開盒模型見到D件咁多我就會蓋返佢算,成品一買返來即玩 ...
b855506 發表於 11-6-2013 01:25 PM

又係既…
成品通常都好扭D…
模型一扭就散哂!:(

不過現在好多成品都一郁就散…真係唔for你玩…唉…