Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 孤仔訂重高達集中討論

關閉 [複製鏈接]

平時訂野最多都係收人地$50~200訂。我訂Gundam 00 raiser metal build, 唔full paid, 都係落2魚訂。
...
Henry 發表於 18-5-2013 11:51 PM

我覺得最後決定權係買家身上...
你唔訂佢點迫到你呢...

平返比你係人情 唔平比你係道理{:1_203:}

回復 56# go-go

依家擺到明係楼主輸打赢要,我話知你gur吾gur,明買明賣,你怪得邊個,吾qur就咪落訂,姑仔又無拿支槍迫你落訂,正所謂:牛吾飲水邊禁到牛頭低,你怪就怪自己心急上當,姑仔洗横手係一件事,你落搭同佢訂係另一件事,無貨比你就有得吾gur,人地有貨比你,你有咩資格講吾gur,姑仔我今次撑硬你
頭像被屏蔽
回復 65# xp21

如果我有份就好,我都吾想打工,嚇親你吾好意思,我改改佢,sorry
平返比你係人情 唔平比你係道理
godgundam12371 發表於 19-5-2013 12:44 AM

好圖     :64:
訂唔到又要生要死
訂貴咗又要生要死
炒貴咗又要生要死
買唔到又要生要死

唔通買玩具次次都要訂到最平買到最平個人先會安樂?:38:
我覺得最後決定權係買家身上...
你唔訂佢點迫到你呢...
小堅 發表於 19-5-2013 12:17 AM

所以我就話今次莊贏囉。

好似開賭咁,何生無叫你賭架,你自己走入去之嘛。

買賣期權都係咁既道理,可以話做對沖,也可以係對賭。
回復  go-go

依家擺到明係楼主輸打赢要,我話知你gur吾gur,明買明賣,你怪得邊個, ...
b855506 發表於 19-5-2013 01:04 AM
幾日前聽到姑仔再開訂已經知可以慢慢等, 多謝開post果位人兄, 希望佢當時無立即撲入去訂啦
講真, 訂貨都係想有貨同免炒價, 訂完之後個價會點未必預計到, 依家都係多9草左右, 算把啦, 本身隻 ...
低能加爾 發表於 18-5-2013 10:28 PM
賊船是賊, 你真係要2400%小心啦, 不過對住賊船"小心"係無用嫁

而家跌左幾多? 一折定兩折?

佢只不過跌左一魚者,駛唔駛開post討論呢的野.

就算佢免費派街,都唔關你事,你一開始願意訂就代表你承認個價值啦. 講咁多廢話做咩{:1_231:}

(我就係孤仔8魚尾訂既,so what~)

今時今日乜野係炒價乜野係正常價,我相信新一代已經唔識分,我響士多$5買支可樂,唔通去到七仔同佢地講做乜炒起哂啲可樂賣成$9支?

依家係有幾間鋪為左快啲現錢到手寧願賺嗰幾草野而冧價,又唔代表Keep住八舊樓上既係炒價,樓主成件事都只係企響自己個位度諗野,依家有貨你玩仲唔去拎貨阻住個地球轉啦(如果孤仔真係等訂貨既人拎哂貨之後先肯落價既話.... :^)

冇貨俾又話hold住貨炒, 有貨又話訂貴過街, 硬係要等跌價至買既話, 試吓等一個月後人哋真係降價至去拎, 到時食咗訂金無得怪人哋.

而家係現時班聯合國睇住頑仔平價賣, 驚住炒燶而劈價套現. 如果起初全部舖頭企硬炒上去, 咁係咪又大家happy?

菇仔變質係事實, 不過冇人逼樓主要去菇仔落注

利申: art storm隻合金黑三一, mb freedom同福特巨人我都有訂, 一樣照訂價拎, 跌價跌到high high一樣咁唔開心兼眼怨, 不過願賭服輸
其實間間鋪有平有貴,有d而家賣$980,咁樓主點睇呢?你要格到最平?有必贏,樓主就係世界首富啦!下次樓主揾間承諾必定做到最平先好訂!好似惠康百佳咁,幫顧客格埋價!