Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 孤仔訂重高達集中討論

關閉 [複製鏈接]
樓主咁尬意下次就唔好訂啦!
你訂的原因都是驚無貨或炒起...
所以這是你自已的決定不能因現貸平過訂,就要求一齊平
這是合約精神呀!
回復 10# ctcctf
-

孤仔一向都係如果現貸要平都會自動減比訂客...
或企硬現貸价同訂价,就算出面點跌都唔理等訂客攞完哂貸先減价
以前成日幫佢訂嘢!所以依家通販嘢會唔訂等佢跌价先再決定......
我唔係想起爭拗,只係討論
舊時訂野個價係訂價
但現在訂野已經係炒價
king192164 發表於 18-5-2013 08:17 AM

如果出面炒既,咁你又唔會出post話佢個個係訂價...
輸打贏要就認左佢啦...
{:1_216:}
點解成日都有D咁既白痴post~~~
都話左訂嘢一定冇話實平!!!只不過是包你有貨(黑店除外)
請問樓主今年幾歲???咁計較自己買貴左,遲d有亞版你咪又再傻過:x
多謝樓主以身作則
話俾大家知香港人最UPDATE 的下限
樓主好大犧牲的, 各位插少D啦
舊時訂野個價係訂價
但現在訂野已經係炒價
king192164 發表於 18-5-2013 08:17 AM

咩叫舊時訂野個價係訂價??(而家佢唔係用訂價俾你咩?)
訂野己經係炒價??(隻嘢10500日元佢開八算多D)係咪炒價自己諗!!
如果你覺得炒價咁你又訂?
在下都明白一部份人訂了的心境怎樣,在下也是在孤仔訂貨,星期四當日下午接電話及即日取貨,當晚在這裡見各兄弟話價下調,心裡不是味兒,但相反諗,如果冇訂貨就唔知到出了重高,也許在下要星期一才賣到,也許到時雖然同訂價不同,但有機會冇貨,還有好多機數存在等.其實在下想說,訂重高是因為想擁有這物品拿來玩及DISPLAY(還要出貨前2星期內才訂),這只是心態及出發點的問題.只是個人分享自己一些見解.如有得罪,敬請見諒!!
舊時訂野個價係訂價
但現在訂野已經係炒價

你呢D 唔係叫討論,係叫謬論.
我知你呢D 人想點, 想出個post 嘈下,
等姑主有冇機減下訂客價.
等亞版出, 買多一隻, 溝淡佢, 咁就補番條數啦
訂左野人地跟訂價、有貨俾有咩好嘈?
樓主如覺得訂價高,咪唔要囉,但就一定比人殺訂。
其實,有邊個話,訂價一定是最平的?
又係果d開完post潛水,由得大家嘈,唔好再托post:38:
樓主呢D情商同智商都咁低嘅人,真係好怕同呢D人打交道!!
我都係茹仔訂左, 係貴好多,不過訂時已經係LEE個價明買明賣,有咩問題
反而我之前訂左光速電神佢有一日打黎話平左2魚,我比佢嚇一嚇, 訂價都會有得平??
回復 30# king192164

你根本就係係度輸打赢要,你試下隻野炒起,你會吾開post讚姑仔無加我價,衰你咪認左佢